Po parkiriščih P+R na Dolgem mostu, Barju, Ježici, v Studencu, Stožicah in Stanežičah občina načrtuje tovrstno parkirišče še ob Letališki cesti. Ležalo bo severno od predzadnjega krožišča na Letališki cesti v smeri proti obvoznici. Na tem območju bo občina uredila tudi končno postajališče za avtobuse Ljubljanskega potniškega prometa. Na Letališki cesti imata končno postajo progi 7L in 27.

Javno podjetje Energetika Ljubljana bo ob parkirišču zgradilo polnilnico za stisnjeni zemeljski plin, kaže razpisna dokumentacija. Ta razkriva, da bo parkirišče veliko približno 3130 kvadratnih metrov in da bo prostora za 110 vozil. Od tega jih bo šest namenjenih invalidom. Poleg dveh avtobusnih nadstrešnic za čakajoče na javni prevoz občina načrtuje še postavitev nadstrešnice, pod katero bodo lahko svoja kolesa parkirali kolesarji. Tudi na tem parkirišču P+R bo veljal že uveljavljen režim, in sicer voznike, ki bodo tam parkirali in presedli na mestne avtobuse, bosta celodnevno parkiranje in povratna vozovnica za mestne avtobuse stala 1,2 evra.

Zasadili bodo 92 ostrolistnih javorjev

Na parkirišču in ob njem bo občina zasadila 92 sadik ostrolistnega javora. Vsako drevo bo ob zasaditvi moralo meriti vsaj sedem metrov, na višini enega metra pa bo deblo moralo obsegati od 20 do 25 centimetrov. Gradbinci bodo drevesa zasajali bodisi od konca septembra do začetka novembra ali od marca do konca aprila. Za dokončanje projekta bo izbrani izvajalec imel na voljo deset mesecev, je razvidno iz portala za javna naročila.

Koliko je ocenjena vrednost ureditve parkirišča in avtobusnega postajališča, ni jasno, saj parkirišča P+R v trenutno veljavnem proračunu ljubljanske občine nismo našli. Najverjetneje bo občina ta projekt v proračun umestila z naslednjim rebalansom. Točno vrednost ureditve parkirišča bo tako pokazal šele izbor najcenejšega izvajalca. vbr