Glede na to, da se trenutno borimo s koronavirusom, smo postali še bolj pozorni na svoj imunski sistem. In na njegovo krepitev. Seveda pa je pravzaprav vedno pomembno, da skrbimo zase. Kajti le z dobrim imunskim sistemom se bomo obranili vseh (no, najbrž skoraj vseh) virusov in bacilov.

Za dobri imunski sistem poskrbimo na več načinom. Vsekakor moramo dovolj spati, skrbeti moramo za rekreacijo, se čim bolje spopadati s stresom in skrbeti za vnos dobre hrane, polne vitaminov in hranilnih snovi. Dobri orožji za krepitev imunskega sistema sta prav ingver in cimet, ki ju najdete v tem smutiju. Uporabite lahko svež ingver ali tistega v prahu in ga dodate po okusu. NE pozabite, da je za nenavajene kar močan, zato začnite z manjšo količino. Ker pa je pomembno, da je hrana tudi dobra, smo h hruškam dodali še grški jogurt, za sitost poskrbijo ovseni kosmiči, smuti pa si lahko posladkate z datlji. Seveda je količina datljev odvisna od sladkobe hrušk. Zato kar pogumno ukradite košček ali dva hruške, ko jo narežete, da veste, koliko datljev dodati.

Preden pa pogledamo, kako pripraviti ta smuti, pa še nekaj odličnih receptov, ki pomagajo pri krepitvi imunskega sistema:

- Grenivkina limonada z rožmarinom

- Vijoličen super smuti proti vnetjem z rdečim zeljem, borovnicami in banano

- Toplo zlato kurkumino mleko

- Detox smuti z jagodičevjem in kefirjem

- Vloženo rdeče zelje

Pa na zdravje!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/.

SESTAVINE (za 2 osebi):

2 srednje veliki hruški

4 žlice grškega jogurta

2 žlici ovsenih kosmičev

4 dalji

1/4 žličke mletega ingverja (ali majhen košček naribanega svežega)

1/2 žličke mletega cimeta

0,5 dcl mleka

PRIPRAVA

Če nimate zmogljivega mešalnika, datlje najprej narežite na manjše koščke in za nekaj minut prelijte z vrelo vodo, da se zmehčajo. Namesto datljev lahko uporabiš tudi med ali javorjev sirup.

Hruške narežite na koščke. Če ni potrebno, jih nikar ne lupite, saj je prav v lupini veliko vitaminov. Bolj bodo hruške sladke, boljše bo, saj bo zato treba dodati manj datljev.

Namesto grškega jogurta dodaj navadnega ali kokosovega.

Ovseni kosmiči niso obvezni, naredijo pa smuti bolj nasitnega.

Če imaš svež ingver, tega naribaj in dodaj v smuti namesto mletega. Količino svežega ali mletega dodaj po okusu. Naj te opozorim, da je za nenavajene kar močan, zato začni z manjšo količino.

Uporabi katero koli mleko, seveda lahko tudi rastlinskega.

Vse sestavine dajte v mešalnik in dobro zmiksajte.

Smuti prelijte v kozarec in okrasite s cimetom.

Na zdravje!