Nikar se ne bojte, priprava je v primerjavi s tem, kako profesionalno izgledajo, otročje lahka. Najzapletenejši del priprave je lupljenje hrušk.

Za pripravo potrebujete rdeče vino in hruške. Če lahko izbirate, uporabite rdeče vino merlot. Pri izbiri hrušk poskrbite, da so bolj trde, saj se ob kuhi ne smejo preveč zmehčati, da bodo lepe ob serviranju.

To sladico lahko pripravite tudi vnaprej. Hruške pripravite po spodnjem receptu, potem pa jih hranite ločeno od sirupa. Vse sestavine za maskarpone kremo dobro zmešajte, potem pa pred postrežbo hranite v hladilniku, ločeno od ostalih dveh komponent sladice.

Servirate jih na naslednji način: na krožnik razporedite nekaj mascarponejeve kreme, nanjo položite hruško in to prelije s sirupom. Če želite, lahko hruško narežete na pol že pred postrežbo, seveda pa lahko razpolovljene hruške tako tudi skuhate. Če želite sladico še obogateti, dodajte razdrobljene piškote ali pa sesekljane pistacije ali pražene lešnike. Božansko!

Pa še nekaj odličnih idej za sladice, ki navdušijo z izgledom in okusom:

Enostavni domači churrosi oz. španski ocvrtki s čokoladno pomako

Božanski biskvitni čokoladni tiramisu brez kave

Dih jemajoči korenčkovi mafini s kremnim namazom

Pomarančni mousse s čokoladnimi piškotki

Čudovito enostavna čokoladna mousse torta

Bučna rulada s kremnim namazom

Še več sladic najdite pod oznako Sladice.

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 4 osebe):

Sestavine za poširane hruške:

4 trše hruške

0,75 l rdečega vina – merlot je najprimernejši

100 g sladkorja

1 vrečka vanilijevega sladkorja

1 pomaranča (pomarančna lupinica in sok)

1 žlička mletega cimeta ali 2 stroka cimeta

1 strok bourbonske vanilije

Sestavine za maskarpone kremo:

3 žlice maskarpone sira

120 ml sladke smetane

1 žlička vanilijeve paste (ali žlička ekstrakta ali 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja)

1 žlica mletega sladkorja

PRIPRAVA

Izberite trše hruške, potem pa jih z lupilcem za zelenjavo previdno olupite, pecelj pustite. Če hruška ne stoji pokončno, spodnji del pri mušici malenkost odrežite. Še enkrat poskusite, če hruška stoji.

V večjo kozico zlijte vino, sladkor, cimet, olupljeno pomarančno lupinico (brez belega dela), sok pomaranče in kuhajte, da se sladkor stopi. Hruške položite v kozico in kuhajte približno 30 minut, hruške občasno obrnite. Medtem večkrat preverite, če se morda hruške niso že zmehčale, saj bo kuhanje odvisno od velikosti hrušk. Kuhane hruške previdno vzemite iz tekočine in prihranite za serviranje.

Tekočino precedite in postavite nazaj na štedilnik. Kuhajte toliko časa, da se tekočina zreducira na polovico in da postane gostejša in svetleče sirupasta. Trajalo bo približno 15 minut. Sirup ohladite na sobno temperaturo in prihranite do serviranja.

V posodici zmešajte vse sestavine za maskarpone kremo. Naj bo svilnata in brez grudic.

Na krožnik razporedite nekaj kreme, nato pa nanjo postavite kuhano hruško. Prelijte s sirupom in postrezite.

Če želite sladico še obogateti, dodajte razdrobljene piškote ali pa sesekljane pistacije ali pražene lešnike.