Nastop na Giru pomeni tudi, da bo moral izpustiti obe največji enodnevni klasiki dirki Po Flandriji in Pariz-Roubaix.

»Zelena majica na Touru bo moj glavni cilj sezone, na dirko po Italiji pa bom šel le zaradi dejstva, da sem to pred izbruhom epidemije novega koronavirusa obljubil prirediteljem. Če nekaj obljubim, to tudi držim,« je dejal kolesarski zvezdnik, ki je za svojo prvo dirko sezone izbral Strade Bianche, ta bo v Italiji na sporedu 1. avgusta.

»Nekega posebnega cilja na tej dirki ne bom imel, služila mi bo kot priprava na Milano - San Remo teden dni pozneje. Milanski 'spomenik' pa bo letos zame najpomembnejša klasika,« napoveduje Slovak, ki se ne namerava udeležiti svetovnega prvenstva v Švici, ta bo med Tourom in Girom (Tour se bo odvijal od 29. avgusta do 20. septembra, Giro pa se bo začel 3. oktobra).

»Konfiguracija proge na prvenstvu je pretežka zame. Je pa možnost, da se še premislim, če prvenstvo prestavijo v kakšen drug kraj,« je svojo tiho željo predstavil Sagan, ki pravi, da v času epidemije ni užival, je pa dobro pazil, kaj je pojedel, tako da v sezono ne bo vstopil z viškom kilogramov. Kako je pripravljen, pa točno še ne more povedati.