Maraaya čaka in čaka

View this post on Instagram

Čakam...

A post shared by Maraaya (@maraayamusic) on

Po dobrem mesecu življenja brez množičnih koncertov in prireditev je jasno, da se bo svet po pandemiji precej spremenil tudi za glasbenike in glasbenice. Ti namreč še nekaj časa ne bodo smeli nastopati pred številnimi množicami, verjetno pa tudi mi še nekaj časa ne bomo smeli sedeti drug ob drugem in spremljati, kaj se dogaja na odru. Kdo ve, morda bomo po novem lahko zasedli zgolj vsak tretji sedež. Tega se zaveda tudi Marjetka iz dua Maraaya, ki je tokrat objavila starejšo fotografijo, na kateri urejena za na oder sama čaka v prvi vrsti parterja.

Obložena velikonočna miza Gorana Dragića

Medtem ko je večina domačih zvezdnikov in zvezdnic že na povelikonočni dieti, tisti pravoslavne veroizpovedi šele okrevajo po velikonočnem koncu tedna. Minuli konec tedna so namreč veliko noč praznovali še pravoslavci, med njimi tudi slovenski košarkar Goran Dragić. Ta se je fotografiral pred bogato obloženo mizo, na kateri ni manjkalo pirhov, pletenic, pit in drugih dobrot. Dragić je ob tem vsem voščil vesele velikonočne praznike, zdaj pa verjetno že pridno izgublja kalorije na domačem travniku.

Borut Pahor s čelado proti virusom

Predsednik republike Borut Pahor se v teh dneh sooča s težavo, da nikakor ne ujame prave in razumne mere ukrepov v boju proti pandemiji. Če je najprej samo čilal na soncu, se je potem odločil, da začne obiskovati domove starostnikov po Sloveniji in postane po kralju instagrama še kralj megafona. A ljudstvu se je ponovno zameril, ko se je z vladnimi predstavniki sprehajal ob Kolpi na ne prav varni razdalji in brez zaščitne opreme. Tokrat je vtis poskusil popraviti s skafandrom in masko, zagotovo pa mu bo še posebno prav prišla čelada. A ne pred virusom.

Postanite član SDS vsaj na instagramu

Oseba, ki je te dni zaslužna za največ zabave na instagramu, ni Borut Pahor, temveč Uroš Kramberger, ki ga na instagramu najdete pod imenom jjurgen13. Dolgo nas je zabaval s poziranjem v enakih položajih kot Borut Pahor ali pa oblačenjem v barve stranke SDS, v času korone pa se je lotil izdelave priljubljenih filtrov za storyje. Zdaj se lahko končno slikate z ozadjem stranke SDS in mikrofonom Nova24TV, z drugimi filtri pa ugotovite, kateri ljubljanski klub, četrtna skupnost, zvezdnik ali zlom ste. Večno hvaležnost mu lahko izkažete z nakazilom na paypal, sprejema tudi forinte.

Alenka Bratušek rešuje vrtnega palčka

Čeprav že nekaj tednov ni več ministrica, Alenka Bratušek še vedno skrbi za infrastrukturo. Morda se ni lotila obnove domačega dovoza ali barvanja ograje, je pa zato poskrbela, da bo obnovo končno dočakal njen vrtni palček. Kot je zapisala na instagramu, palček izvorno prihaja iz Bolgarije, družbo pa jim na vrtu dela že več let. Zdaj, ko zaradi korone ostaja doma, se je odločila, da mu povrne prvotno čast in slavo oziroma vsaj videz. Sodeč po fotografiji se je dela lotila izjemno skrbno, najbolj pa nas seveda zanima, ali bo palček deležen tudi kakšne barvne posodobitve.

Dejan Židan nordijsko hodi po prekmurskih ravnicah

Tudi Dejan Židan ima po koncu ministrskega mandata nekoliko več časa za aktivnosti v domačem okolju. Morda res živi na najpoložnejšem delu Slovenije, a to ga ne ustavi pri športnem udejstvovanju. Židan je namreč zagrizen nordijski sprehajalec, zato se rad poda na sprehod po domači občini. Kot je zapisal na instagramu, ima srečo, da je Murska Sobota precej velika in da je do občinske meje z Beltinci kar šest kilometrov. Židan je sicer prejšnji teden že postavil mejnik, saj je letos prehodil že 500 kilometrov.