Borut Pahor sesa po hiši

Potem ko je bil deležen številnih kritik, da v času pandemije, ki je številne zaradi ukrepov vlade spravila v precej negotov in neprijeten položaj, »samo čila«, se je predsednik Borut Pahor lotil tudi bolj koristnih stvari. Te dni ga na političnem parketu sicer vidimo bolj redko, se pa očitno toliko bolj posveča domačemu parketu, saj se ga je te dni lotil s sesalnikom. Z nekoliko manj atraktivnim selfijem, kot smo jih vajeni, je pokazal, da je sam doma in da se druži z gospodinjskim aparatom. Koliko časa bo Pahor zdržal doma, preden se bo odpravil na čilanje na soncu, bomo seveda spremljali.

Goltesova in Dončić potujeta z balkona na kavč

Kako ostati doma, postaja vedno večji izziv za vse po svetu, tudi slavne in premožne. Čeprav je njihovo domače bivanje bolj podobno dopustu, pa se očitno izolacija že pozna na razpoloženju Luke Dončića, ki je sodeč po fotografiji njegovega dekleta nekoliko nejevoljno preživel njun »izlet« z balkona na kavč oziroma kot je napisala Ana Maria, s Coste del Balconia na La Rotondo de Sofa. Na izletu sta bila tudi njuna hišna ljubljenčka Gia in Hugo, Luka pa se je očitno po izletu moral tudi malce odpočiti pod odejo.

Rebeka Dremelj barva ograjo

Produktivno se je obilice prostega časa lotila tudi Rebeka Dremelj. Potem ko je svoje sledilce in sledilke spraševala za nasvet, kateri film naj si ogleda skupaj s svojim mačkom, se je tokrat lotila barvanja ograje ob bazenu. Sodeč po fotografiji ji je pri tem zavzeto pomagal njen mož Sandi, ki se je podviga lotil v kratkih hlačah in kratkih rokavih, medtem ko je pevka in nekdanja miss Slovenije nalogo vzela nekoliko bolj lagodno. Glede na napovedi se z opravki zagotovo ne mudi, saj bo časa za popravljanje barve na ograji še dovolj.

Špela Grošelj pripravlja testenine z mamo

Medtem ko nekateri izletniško potujejo po svojih hišah, drugi v samoizolaciji preizkušajo nove kuharske recepte. Pevka Špela Grošelj se je sicer že v začetku marca s svojo mamo Magdo lotila priprave svežih testenin, zdaj pa je videoposnetek njune demonstracije recepta delila tudi s svojimi sledilci in sledilkami. Tokrat sta se lotili nedeljske predjedi oziroma priloge za nedeljsko predjed, rezancev za v govejo juho. Kot je zapisala pevka, bi sama govejo juho lahko jedla kateri koli dan v tednu, v času, ko je vsak dan podoben nedelji, pa to verjetno velja za vse nas.

Alenka Bratušek počiva z mačko

Naporni dnevi pa so nastopili tudi za nekdanjo ministrico za infrastrukturo, Alenko Bratušek. Čeprav je konec tedna še presajala rože oziroma urejala svoj vrt, prejšnji teden pa brala Pogodbo Mojce Širok in »skočila« na hrib Jošt, se je zdaj morala vrniti v službo, kjer jo je pričakal »protikoronski megazakon«. Ta jo je očitno, tako kot vse, ki moramo spremljati spreminjajoče se ukrepe, precej utrudil. Kot je zapisala, se je po službenih obveznostih vrnila domov v zasnežen večer, ki ga je pred televizijo preživela skupaj s svojo mačko.

Jelko Kacin razkriva ozadje svojega dela

Instagramu se je te dni pridružil tudi Jelko Kacin, nekdanji govorec kriznega štaba v času pandemije, zdaj pa vladni govorec za vse, povezano z virusom covid-19. Temu primeren je tudi njegov naziv na instagramu: govorec_covid19. Podrobnosti iz zakulisja deli njegova ekipa, očitno pa je instagram namenjen predvsem mlajšim. Kacinova ekipa je namreč v videu, v katerem Kacin mlade poziva, naj dajo hormone na stran, saj bo časa za stiskanje na klopcah še dovolj, označil tako vlado RS kot profil srcozlom. Vsaj nekdo se zaveda posledic, ki jih bosta pandemija in karantena pustili na ljubezenskem življenju mladih.