Počivalšek ponovno združen s kravami

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je te dni pod velikim pritiskom javnosti zaradi nepravilnosti pri nakupovanju mask in druge zaščitne opreme. Seveda instagram ni mesto, kjer bi se razčiščevale tako velike afere, zato si vzemimo trenutek za Počivalškove misli ob ponovnem obisku njegovih krav: »Človek obrača, čas pa vse postavi na pravo mesto. S koščka sveta, ki mi je od vseh najljubši, se zdi visoka politika nepomembna. Življenje se vrti okrog pravih reči. Vemo, da bomo želi samo to, kar posejemo. In da med nami ni mej, dokler delamo v dobro vseh.« Kot bi pripomnil Ivan iz Grosuplja, hehe.

Alenka Bratušek se spominja poroda

Verjetno je med najbolj dejavnimi ljudmi v času karantene Alenka Bratušek. Ta je te dni uspešno restavrirala svojega vrtnega palčka, nažagala lesko za domači kamin, vmes pa osvojila še bližnji hrib in vsem voščila vesel praznik boja proti okupatorju. Nekaj časa ji je ostalo tudi za obujanje spominov, saj je te dni 22. rojstni dan praznoval njen sin Oskar, uspešen nogometaš. Nekdanja premierka je ob tej priložnosti objavila fotografijo iz porodnišnice, na kateri je z novorojenčkom in nekaj let starejšo hčerjo Nušo.

Pahor trdi, da ni špeckahla

Predsednik republike Borut Pahor je zelo priljubljen pri otrocih, ki mu redno pošiljajo risbice in pisma. S pozornostjo, ki jo dobi od ljudi, ki še ne smejo voliti, se rad pohvali tudi na instagramu, kjer je tokrat objavil pismo Maše, ki ga je vprašala, katera država najmanj upošteva navodila proti koronavirusu. Pahor, ki je ob razkritjih Ivana Galeta iz blagovnih rezerv nedavno dejal, da jih obžaluje, ker mečejo slabo luč na delovanje vlade, je mladenki odgovoril, da ni špeckahla, da bi ji povedal, katera država se pravil ne drži. Še dobro, da predsednikova naloga, kot kaže, ni, da opozarja na nepravilnosti.

Modna usklajenost Janše in prijateljev

View this post on Instagram

Jaz in utelešena pomoč Sloveniji. Hehe

A post shared by Ivan iz Grosuplja (@ivanizgrosuplja) on

Tudi Janezu Janši kdaj pa kdaj piše kak mladi oboževalec, a je premier na instagramu seveda bistveno manj dejaven kot njegov prijatelj Pahor. V teh težkih časih je zato breme delovanja na instagramu prevzel profil Ivan iz Grosuplja, ki dnevno razveseljuje z veselimi fotografijami našega vodje. Tokrat nas je vrnil v preteklost s fotografijo, na kateri so Janša, Lojze Peterle in Marjan Podobnik oblečeni v skoraj identične zelene suknjiče in rdeče kravate. Lepo je videti, da prijateljstvo ljudi, ki so v času nakupa mask in druge zaščitne opreme Sloveniji priskočili na pomoč, sega tako globoko v preteklost.

Gneča v postelji Damjana Murka

Morda je kdo zaradi nesorazmerno ostrih ukrepov vlade v času pandemije, še posebej omejevanja gibanja na matično občino, osamljen. Morda se je komu zgodilo, da se zaradi omejevanja gibanja ne more videti s svojo družino, prijatelji ali ljubimci. A očitno estradnik Damjan Murko te težave nima, saj je nedavno objavil fotografijo, na kateri se v postelji stiska z moškim in žensko, predvidevamo, da je na neki točki v kombinacijo morala vstopiti tudi njegova žena. Ob fotografiji je zapisal: Sem zlata žlica v tvojem predalu, polnem srebrnine. Ali je velika ali mala žlica, ni zapisal.

Lea Sirk se tetovira kar doma

Nekateri v karanteni pogrešajo frizerske storitve, drugi pa tetovatorske. Med takšnimi je očitno pevka in žirantka v oddaji Znan obraz ima svoj glas Lea Sirk, ki si je v času, ko se tovrstne storitve ne izvajajo, privoščila čisto nove tetovaže na rokah. Te sta sicer priskrbeli kar njeni hčerki Sia in Ael, zato upamo, da jima pevka ni zaupala uporabe igel za tetoviranje. Kljub temu sta mladenki izkazali veliko likovnega talenta, zato ne bi bilo nič narobe, če bi se njuna mama po odprtju tetovatorskih salonov odločila za tetovažo po njunih motivih.