Zaradi pandemije so trenutno vsi športni dogodki odpovedani ali prestavljeni; sploh tistih na svetovni ravni, ki zahtevajo potovanje v tujino, verjetno še nekaj mesecev ne bo. Ameriški in francoski odprti turnir sta trenutno načrtovana za september, vendar pa je Đoković namignil, da se bo v športno areno morda vrnil pozneje kot drugi. Sam namreč daje prednost naravnemu zdravljenju, kamor pa cepljenje po njegovem mnenju ne sodi. Đoković je dejal, da ni povsem proti cepljenju, a če bi imel možnost, bi ga raje zavrnil.

Đokovićeve izjave so že naletele na ostre kritike, tudi v domači Srbiji, kjer se je nanje odzval vladni svetovalec in epidemiolog Predrag Kon. Povedal je, da je zvest Đokovićev navijač, a da ne more dovolj poudariti pomembnosti imunizacije za vse prebivalstvo. Po njegovem mnenju je zdaj sicer že prepozno, saj je Đoković s svojo izjavo že povzročil ogromno škode.

Đokovićeve izjave so se v javnosti pojavile le teden dni potem, ko je njegova žena Jelena Đoković na instagramu objavila video o teoriji zarote, po kateri je pandemijo virusa covid-19 povzročila tehnologija 5G. Njen video je omrežje instagram odstranilo.