»Rast potrjuje, da trgi po vsem svetu dobro sprejemajo naše programske rešitve za upravljanje procesov označevanja s črtno kodo, vključno z našo svetovno inovacijo Label Cloud, sistemom za označevanje s črtno kodo v javnem oblaku, ki ima veliko uporabno vrednost za proizvodna in logistična podjetja,« pravi Matej Košmrlj, izvršni direktor Euro Plus, krovnega podjetja skupine NiceLabel.

S tehnologijo hitreje do končnih kupcev

NiceLabel oblikuje rešitve, ki imajo visoko dodano vrednost za končne uporabnike, pravi Košmrlj in pove, da se njihova tehnologija od konkurenčnih ponudnikov razlikuje predvsem v tem, da uporabnikom pomaga povečati učinkovitost procesov označevanja ter agilnost njihove oskrbovalne verige, izboljšati proces zagotavljanja kakovosti in minimizirati možnost pojava napak. »Obenem naša tehnologija pomaga pospešiti pot do končnih kupcev ter znižati operativne stroške, z vsem tem pa ustvarjati in zadržati njihovo konkurenčno prednost,« dodaja. Medtem ko NiceLabel pomaga digitalizirati procese označevanja uporabnikom svoje programske opreme, podjetje tudi samo modernizira oziroma digitalizira svoje procese. »V zadnjem obdobju smo veliko investirali v nove IT-platforme na ravni skupine NiceLabel, s čimer smo omogočili hitrejše in učinkovitejše sodelovanje med pisarnami na različnih celinah, našo globalno partnersko mrežo in kupci z vsega sveta,« pravi Matej Košmrlj.

Širijo globalno mrežo partnerskih podjetij

Za NiceLabel so že tradicionalno najpomembnejši trgi Severna Amerika, zahodna in srednja Evropa ter jugovzhodna Azija, pri čemer se delež izvoza v prodaji ves čas giblje med 97 in 99 odstotki. »Tudi v prihodnje želimo svoje rešitve čim bolj približati podjetjem po vsem svetu, jim pomagati povečati učinkovitost logističnih procesov, izkoristiti poslovne priložnosti, doseči skladnost z vse strožjimi uredbami na področju označevanja, obenem pa znižati stroške poslovanja,« napoveduje Košmrlj in dodaja, da v podjetju še naprej širijo globalno mrežo partnerskih podjetij, ki končnim uporabnikom ponujajo njihove standardne programe za oblikovanje in tiskanje etiket na njihovih lokalnih trgih, obenem pa se, kot pravi, čedalje bolj usmerjajo v razvoj celovitih sistemov za označevanje v specifičnih industrijskih panogah, na primer farmaciji, trgovskih verigah, avtomobilski, prehrambni, elektronski industriji… »Od tega si obetamo nadaljnjo rast tržnega deleža in nadaljnje izboljšanje konkurenčnega položaja znotraj skupine treh vodilnih globalnih ponudnikov programskih rešitev za označevanje,« je dodal Košmrlj.

Iščejo nove sodelavce za delo doma in v tujini

Matično podjetje v Sloveniji redno zaposluje 91 ljudi, skupaj s sodelavci v podružnicah jih je 147. Trenutno imajo več kot 15 odprtih delovnih mest za delo v matičnem podjetju v Sloveniji ali v podružnicah v Nemčiji, Združenih državah Amerike ali Aziji. »Do konca leta skupno načrtujemo približno 40 do 45 novih zaposlitev na večini naših lokacij po svetu,« napoveduje Košmrlj. V Sloveniji podjetje sodeluje tudi z izobraževanimi institucijami in drugimi organizacijami, ki spodbujajo razvoj znanja in talentov mladih, saj, kot pravi direktor, verjamejo, da so znanje in sposobnosti mladih eno temeljnih gonil razvoja družbe in splošnega napredka. »Da bi že najmlajše navdušili nad tehnologijo, smo eden od sponzorjev projekta First Lego League Slovenija, srednješolsko mladino spodbujamo za študij inženirskih ved kot partnerji projekta »Inženirji bomo!«, podpiramo različne projekte študentov Fakultete za računalništvo in informatiko, sodelujemo s kariernimi centri univerz, ponujamo strokovne prakse in delo študentom in če je sodelovanje uspešno, jim po zaključku študija ponudimo tudi redno zaposlitev,« sklene Košmrlj.