Oblak je zagotovo najbolj zaslužen, da so Španci izločili favorita. Škofjeločan je ubranil veliko nevarnih strelov, tekmeci so bili boljši in nevarnejši, toda slovenski vratar je preprečil, da bi gosti prejeli več golov, če pa že ni uspešno posredoval, pa je imel tudi srečo.

Potek tekme je bil pričakovan. Liverpool je napadal, gosti so si priigrali nekaj polpriložnosti iz protinapadov, toda zaradi neučinkovitosti na obeh straneh, je spremembo izida ponudila šele končnica, ko je z glavo v polno zadel Nizozemec Georginio Wijnaldum.

Angleži so bili boljši tekmec tudi v drugem delu, toda kljub nekaj priložnosti niso več zadeli v polno, tako da je moral zmagovalca odločiti podaljšek. V njem se položaj na igrišču ni kaj dosti spremenil, Angleži so bili boljši, premoč pa kronali v 94. minuti, ko je Roberto Firminho strel z glavo Wijnalduma preusmeril v mrežo.

Toda veselje domačih navijačev je trajalo le tri minute. Španci so prek Marcosa Llorenteja znižali zaostanek, izid 1:2 jim je že zagotavljal zaostanek, a Llorente in Alvaro Morata sta za vsak slučaj še potrdila napredovanje v četrtfinale.

Trener Špancev Diego Simeone je po tekmi med drugim pohvalil slovenskega vratarja Jana Oblaka: »Pomemben je kot vsi ostali, ampak prepričan sem, da imamo najboljšega vratarja na svetu. Kot Lionel Messi odloča tekme v napadu, tako Jan Oblak rešuje tekme v obrambi.«

V drugi sredini tekmi je PSG premagal Borussio iz Dortmunda z 2:0, kar je bilo dovolj za napredovanje, saj so na prvi tekmi Nemci zmagali z 2:1. Prvi gol je po kotu dosegel Neymar, kobčni izid pa je še v prvem polčasu postavil Juan Bernat.