Italijanski mediji so se razpisali po zgodovinski predstavi Atalante in slovenskega reprezentanta v osmini finala lige prvakov. Pri La Repubblici so Iličića označili s pridevnikom "sanjski", pri Gazzetti so šli korak dlje in zapisali "gigant, Iličić", medtem ko Corriere dello Sport dodaja "norec, Iličić". Za poročilo in posnetek vrhuncev tekme sledite povezavi.

La Stampa pa poudarja, da zgodovinske predstave tako Ilićića kot Atalante ne more nihče prav zares slaviti ob praznem stadionu in težavah v naši zahodni soseščini. Še posebej v Bergamu, kjer je doslej z novim koronavirusom okuženih 1245 ljudi. Vseeno je Iličić pobral vsaj športno smetano medijskih zapisov v Italiji. Dvaintridesetletni Kranjčan je na naslovnici vseh spletnih portalov, za italijanske medije pa je še enkrat izpostavil, da z leti postaja kot vino, torej vedno boljši.

Marca: Valencio potopilo mojstrstvo Iličića

»Ko sem dejal, da z leti postajam vse boljši, sem govoril resnico. In tukaj se ne bom ustavil. Želim si še več. Želim uživati. Žal mi je le, da ni bilo občinstva, da ni bilo naših prekrasnih navijačev, ki jim želimo v težkih trenutkih prinesti zadovoljstvo,« je razlagal slovenski reprezentant, ki je na 29 tekmah v tej sezoni zabil 21 zadetkov.

Od tega pet na zgolj zadnjih dveh tekmah v ligi prvakov. Enega na prvi in štiri na povratni tekmi proti Valencii. Atalante ne vidi več kot presenečenje med evropsko klubsko elito. »Ko smo šli igrati v Milano, sem dejal, da nismo več presenečenje. Počnemo velike stvari in želimo si nadaljevati v tem ritmu. Cilj je, da dokažemo, da spadamo na to raven. Nikoli ne želimo prenehati rasti. Iz dneva v dan smo boljši, pot do tega pa ni bila lahka, trajala je namreč več let,« je še za konec dejal junak torkovega večernega spektakla na praznem stadionu.

Z 32 leti je postal najstarejši nogometaš, ki je v izločilnih bojih lige prvakov dosegel štiri zadetke na eni tekmi, in prvi, ki mu je to uspelo v gosteh. Simoneju Inzaghiju, Mariu Gomezu, Robertu Lewandowskemu in Lionelu Messiju, ki mu je to uspelo dvakrat, pa se je pridružil kot eden tistih, ki so v izločilnih bojih dosegli pet zadetkov. O mojstrstvu slovenskega vezista pa so se razpisali tudi pri španski Marci, kjer so ocenili, da Valencia zaradi izjemnega večera Iličića enostavno ni zmogla preskočiti italijanske ovire v osmini finala lige prvakov.