Igralec za velike tekme. S temi besedami je Rok Kronaveter pospremil opazko iz novinarskih vrst, da je znova zabil na derbiju. Že tretjič je v vijoličnem dresu dosegel gol proti Olimpiji, potem ko je lani ravno iz Stožic neposredno prestopil v rodni Maribor.

Rok Kronaveter je bil osrednji akter sobotnega derbija ob odprtju spomladanskega dela prve slovenske lige. Centimetri so ga ločili, da bi v drugem polčasu zrežiral preobrat vijoličnih, potem ko je njegov projektil zaustavila vratnica. »Drugi polčas je bil odličen. Zelo blizu smo bili zmagi, a nam žal ni uspelo. Po osvojeni točki smo lahko samozavestni pred nadaljevanjem prvenstva,« je ocenil Rok Kronaveter in napovedal, da bo Maribor postal državni prvak. Lani se mu je lovorika sfižila, ko je igral za Olimpijo. V novem okolju se je izvrstno znašel in postal vodilni igralec kluba z največjo dodano vrednostjo. Njegov trud so hitro prepoznali tudi navijači in ga nagradili z internim priznanjem za vijol'čnega bojevnika, kar ga kot domačina še posebno radosti. »Kronaveter je zelo nevaren v kazenskem prostoru tekmeca. Ima odličen občutek za igro in se vedno znajde na pravem mestu. Ko nam nasprotnik ponudi dovolj prostora v napadu, se hitro razigra. Proti Olimpiji je pokazal veliko mero motiviranosti in se predstavil v zelo dobri luči,« je ocenil trener Darko Milanič.

Kronaveter je v glasovanju za Dnevnikovega igralca 21. kroga prejel največ glasov žirije in se povzpel na vodilni položaj v skupni razvrstitvi. Očitno se bosta za priznanje do konca sezone potegovala predvsem z Antejem Vukušićem iz Olimpije, ki je prepričljivo prvi strelec tekmovanja. Spomnimo – lani je Kronaveter postal Dnevnikov igralec sezone, ko je končal misijo v Ljubljani.