Srbski nogometaš Goran Brkić je eden najboljših kreativnih vezistov v slovenski ligi. V soboto je z moštvom Triglava navdušil na gostovanju pri prvakih v Ljudskem vrtu, kjer so Kranjčani še drugič zapovrstjo odnesli ves plen. Goran Brkić si je za predstavo pod Pohorjem prislužil naziv najboljšega igralca devetnajstega kroga po izboru Dnevnika.

Brkić je poleti 2017 prestopil v Olimpijo in se uveljavil pod vodstvom takratnega trenerja Igorja Bišćana, ki je v Ljubljani osvojil dvojno krono. V svoji drugi sezoni je imel kopico težav s poškodbami, zaradi česar je bil daljše obdobje odsoten z nogometnih igrišč. Imel je tudi operacijo levega gležnja, kamor se je naselilo šest tujkov. Ker je imela Olimpija na začetku letošnje sezone preveč tujcev in igralcev na položaju zadnjega vezista, je Brkić skromno sprejel ponudbo Triglava, kamor so ga posodili do konca jesenskega dela prvenstva. Ni mu bilo težko okrepiti edinega gorenjskega prvoligaša, ki se v prvi ligi poteguje za obstanek, saj mu je bilo pomembno, da si znova zagotovi igralni čas.

V soboto je v Mariboru razkril svoje mojstrstvo in bil neposredno udeležen pri obeh golih Triglava. Najprej je iz razdalje ustrelil v vratnico, da se je žoga znašla pri soigralcu Gabru Petricu, ki je zadel za vodstvo. Brkić je bil deset minut pozneje znova v ospredju, ko mu je uspel evrogol po sijajnem strelu zunaj kazenskega prostora. Zadetek je proslavil tako, da je slekel dres in ga pokazal proti vzhodni tribuni Ljudskega vrta, saj je bil takšen njegov interni dogovor s kapetanom Luko Majcnom.