»Prevzemam odgovornost za poraz, ker igralci za zeleni dres niso dali tistega, kar bi morali. Igrali so slabo, brez energije in želje po zmagi. Delovali so, kot da jim je vseeno. Ker niso bili maksimalni, sem jih morda slabo pripravil. Na takšen način ne moremo postati prvaki,« je razočarani trener Olimpije Safet Hadžić povzel sinočnje dogajanje v Stožicah, kjer je sedmouvrščeni Triglav pripravil veliko senzacijo z zmago z 2:0 proti vodilni ekipi lige. O razmerju moči na igrišču vse pove vtis, da je bil Triglav bližje tretjemu golu kot Olimpija prvemu.

Trener Hadžić upa, da ni bila stavka, ampak le slab dan

Olimpija je bila od prve minute povsem razglašena. Ob pogledu s tribune je vse skupaj delovalo, kot da igralci stavkajo, ker malo zamuja plača. Na vprašanje Dnevnika, ali je zamuda plač razlog za porazno predstavo, je Hadžić odvrnil: »Ne bi govoril o plačah, ampak bi se osredotočil na igrišče. Ko igralec pride na igrišče, mora dati vse od sebe. Tokrat tega ni bilo. Naslednja tekma z Rudarjem bo razkrila, ali je bil to le slab dan ali kaj drugega. Če ni bil slab dan, bom imel velik problem. Če bo na naslednjih tekmah enako, se bomo težko borili za naslov prvaka.«

Olimpija je sicer imela večjo posest žoge, a si na vsej tekmi skoraj ni priigrala omembe vredne velike priložnosti. Kranjčani, ki jih je s tribune VIP spremljal nekdanji nogometni zvezdnik in selektor belgijske reprezentance Marc Wilmots, saj za Triglav igrata njegova sinova, so vodilno ekipo lige povsem razorožili z agresivno igro. Prednjačila je zvezna vrsta pod taktirko kapetana Aleša Mertlja. Gorenjci so bili bojeviti, trmasti, disciplinirani in potrpežljivi. Ko so dočakali svoji priložnosti, so ju izkoristili, ko sta po naivnih napakah domače obrambe zadela Milan Milanović in Armim Čerimagić. Igra brezvoljne Olimpije je bila brez repa in glave. Jedro problema je slaba forma Luka Menala, ki od magnetne resonance, ko je izvedel, da ima načet meniskus, igra veliko bolj previdno in ne na vso moč, in Endrija Cekicija. Roman Bezjak je brez tekmovalnega ritma, drugi so bili le bleda svojih sposobnosti, trudil se je samo Tomislav Tomić.

»Čeprav smo imeli malo časa za pripravo, smo Olimpijo zaustavili tam, kjer je najmočnejša. Garali smo v obrambi. Presrečen sem, ker že na drugi tekmi nismo prejeli gola. Upam, da bomo takšne predstave ponavljali v seriji, potem ko jeseni nismo imeli kontinuitete. Če bomo na vsaki tekmi tako agresivni, bomo nizali uspehe,« je povedal trener Triglava Vlado Šmit, ki je v zapisniku naveden kot tehnični vodja ekipe. Nima še licence za vodenje kluba v slovenski ligi, zato v vlogi glavnega trenerja uradno na klopi sedi Siniša Brkić (posoja licenco), ki je športni direktor kluba.

Živković odločil v Kidričevem

Na drugi tekmi kroga sta se pomerili najslabši moštvi prvega pomladanskega kroga, a kljub vzajemni slabi formi je bilo pričakovati zmago domačih. Od jeseni (spet) malce predelano moštvo iz Kidričevega si v prvem polčasu ni ustvarilo nobene priložnosti, pravzaprav so tako po posesti žoge kot po redkih priložnosti prevladovali gostje. V drugem polčasu se ni spremenilo nič, zato je trener Grubor v igro poslal tudi povratnika Luka Štora in poskusil z napadalnejšo igro. Rdečim je uspelo prebiti velenjsko obrambo šele v sodnikovem podaljšku, ko je predložek Jakšiča izkoristil Ante Živković.

Tabor – Domžaledanes ob 14.30, sodnik: Matković

Tabor si je v nedeljo v Šiški po igri zaslužil remi, a je bil neučinkovit v napadu. Sežanska ekipa, ki je po nasvetih menedžerjev zbrana z vseh vetrov, skuša pod vodstvom Maura Camoranesija igrati agresivno, a v boju za obstanek bo odločal tudi ekipni duh, ki pa ga tujska legija nima. Domžale so s porazom z Muro izpadle iz boja za Evropo in se lahko začnejo pripravljati za naslednjo sezono brez veteranov Ilića (37 let), Vujadinovića (33 let), Sikimića (37 let), Ibričića (33 let)… Krivec za letošnjo klavrno podobo Domžal je športni direktor Matej Oražem s prišepetovalci, ker je v hlastanju za zaslužkom vlekel napačne kadrovske in strateške poteze.

Verjetni postavi – Tabor: Rener, Ristić, Zebić, Serge, Salkić, Krivičić, Specogna, Kouao, M. Babić, Stančič, Bongongui. Domžale: Mulalić, Fink, Vujadinović, Ilić, Sikošek, Svetlin, Husmani, Pišek, Vuk, Jakupović, Sikimić. Naš namig: 0.

Mura – Maribordanes ob 17. uri, sodnik: Balažič

V razprodani Fazaneriji se v derbiju kroga obeta spektakel. Mura je navdušila v Domžalah z agresivno igro, hitrimi prehodi v napad, bojevitostjo in taktičnimi rešitvami trenerja Anteja Šimundža. Tokrat bo moral poiskati nove rešitve, saj zaradi kartonov ne bosta igrala Bobičanec, igralec s potezo več, in Mandić. Če Mura ponovi predstavo iz Domžal, bodo Mariborčani v velikih težavah. Poslastica derbija bo dvoboj navez Maroša-Kouter in Kronaveter-Požeg Vancaš. Zaradi poškodbe je ekipa za nekaj tednov ostala brez vodje napada Luka Zahovića, ki je bil v skromni formi. To je priložnost za Tavaresa in Mešanovića, ki komaj čakata na priložnost.

Verjetni postavi – Mura: Šafarić, Šturm, Gorenc, Maruško, Kous, Šporn, Kouter, Bubnjar, Karničnik, Šušnjara, Maroša. Maribor: Pirić, Viler, Koblar, Mitrović, Milec, Dervišević, Cretu, Požeg Vancaš, Kronaveter, Kotnik, Tavares. Naš namig: 0.

Celje – Bravodanes ob 18. uri, sodnik: Jug

Oboji so pomlad začeli z zmago, a poti do njiju sta bili zaradi velikih razlik v kakovosti zasedb povsem različni. Celjani igrajo tako, kot so že med pripravami – poletno, všečno, hitro in učinkovito. Ekipa je vse bolj zrela, vzdušje v slačilnici je odlično, vlečna konja sta Lotrič in Vizinger. Nadaljevanje uspešne serije je odvisno od potez trenerja Dušana Kosiča. Celjani imajo z Bravom še neporavnane račune, saj sta se obe tekmi v letošnjem prvenstvu končali z 2:2. Zmaga Brava v derbiju za obstanek proti Taboru je super izid glede na prikazano, saj gostiteljem igra nikakor ni stekla po željah, vendar so dosegli dva gola, oba tudi s kančkom sreče.

Verjetni postavi – Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Stojinović, Kadušić, Zaletel, Benedičič, Kerin, Lotrič, Božić, Vizinger. Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Žinko, Agboyi, Ogrinec, Kancilija, Nukić, A. Matko. Naš namig: 1.