Derbi 22. kroga med Muro in Mariborom je izpolnil pričakovanja, čeprav je bila igralna površina v slabem stanju. Prvi polčas je pripadel Mariboru, pri katerem se ni poznala odsotnost poškodovanega napadalca Zahovića, drugi pa Muri, a je na koncu tri točke je osvojil Maribor, ki se je tako Olimpiji približal na točko zaostanka. Maribor je agresivno igro z veliko teka v prvem delu kronal z evrogolom Kronavetra, kar je bil njegov 12. zadetek v sezoni.

Maribor boljši v prvem, Mura v drugem polčasu

Mura je šele v drugem delu zaigrala v skladu s pričakovanji. Potem ko je Šušnjara zapravil nekaj priložnosti, se je vpisal med strelce, a pred tem je vse delo opravil prodorni in vztrajni kapetan Kous, ki pa je bil ob sprejemu žoge morda v nedovoljenem položaju. V nadaljevanju so bili Sobočani, pri katerih se je poznala odsotnost kaznovanega umetnika Bobičanca, oškodovani za enajstmetrovko, ko je Kronaveter za dres vlekel Gorenca. Maribor je znova vzpostavil ravnotežje v zvezni vrsti, ko sta v igro vstopila Vrhovec in Kotnik, ki je postal junak z zmagovitim golom v 86. minuti po sijajni 40 metrov dolgi globinski podaji Vilerja.

»V odličnem prvem polčasu smo imeli popolno kontrolo proti kakovostnemu tekmecu. V drugem delu so gostitelji igrali fantastično. To je bila tekma, v kateri je bilo možno vse,« je bil zadovoljen trener Maribora Darko Milanič, ki je v prvenstvu tako prvič premagal Muro. Trener Mure Ante Šimundža je obžaloval 92. minuto, ko je Filipović povsem sam sredi kazenskega prostora zapravil izredno priložnost za izenačenje. »Prvi polčas je pripadel Mariboru, ker nismo bili agresivni, drugi pa nam. Po igri in priložnostih smo si zaslužili najmanj točko. Že v prvem polčasu smo želeli igrati tako, kot smo v drugem, ko smo začeli dominirati po zamenjavi Brkića s Horvatom,« je povedal Ante Šimundža.

Preobrat sežanske tujske legije

Sežanska tujska legija je pokazala pravi značaj, saj je zaostanek 0:1 spremenila v pomembno zmago v boju za obstanek proti povsem razglašenim Domžalam. Gostje so povedli z golom Vujadinovića po napaki obrambe Sežancev, ki pa so nato izpeljali dve lepi akciji za zadetka Zebića in rezervista Stevanovića za zasluženo zmago. Domžale so doživele drugi poraz zapored, ker veteranski del moštva ni več kos ritmu in bojevitosti prve slovenske lige. Avtoritativni napadalec Predrag Sikimić, ki je pozimi prišel prav iz Sežane, je vse bolj nervozen, ker na dveh tekmah spomladi ni dobil niti ene uporabne žoge od soigralcev. »Nismo bili zreli za kaj več kot za poraz,« je priznal trener Andrej Razdrh, ki izgublja kompas, ker stavi na izkušnje namesto na hitrejši mladi val iz lastne šole, ki je željan igre in dokazovanja.

Tretja tekma, tretji remi. Celjani so se opekli proti Bravu (2:2) in zamudili priložnost, da bi se vodilni Olimpiji približali na tri točke zaostanka. V knežjem mestu se je začelo z vratnico Kerina, potem pa je imel Bravo po golu Baturine priložnost za 2:0, a je Nukić slabo izvedel enajstmetrovko. Celjani so se pognali v napad in izenačili z evrogolom Benedičiča. Bravo se je izkazal z organizirano in ambiciozno igro, ki mu je v drugem polčasu prinesla novo vodstvo. Prvenec v slovenski ligi je dosegel Ogrinec in si v naslednjem napadu poškodoval koleno, tako da so mu morali z nosili pomagati z igrišča. Celjani so se po izenačenju Vizingerja znova vrnili v igro, a bili premalo razigrani za zmago.

Poraz Olimpije s Triglavom še vedno buri duhove. Iz Londona, kjer se je ustavil na poti v ZDA, se je oglasil predsednik kluba Milan Mandarić, ki ni skrival razočaranja, potem ko si je ogledal tekmo. »Še bolj kot poraz me je globoko prizadelo pomanjkanje vsake želje po zmagi, igra brez energije in motiva. Ekipa je z igro občasno bolj spominjala na brezglavo množico kot na šampionsko moštvo,« je povedal Mandarić, ki bo naslednjih deset dni preživel z družino v ZDA.