Uvodne tekme v ligi NBA se za slovenske predstavnike ne bi mogle izteči bolje. Morda je nekoliko grenkega priokusa ostalo le Vlatku Čančarju, ki pri zmagi Denverja proti Portlandu s 108:100 ni sodeloval, a hkrati je bilo to pričakovano, še bolj zato, ker si je pred dnevi na treningu zvil gleženj. Sta pa bila toliko bolj razpoložena Luka Dončić in Goran Dragić. Dončić je sezono začel izjemno in je ob zmagi Dallasa proti Washingtonu (108:100) zbral 34 točk, s čimer je le za točko zaostal za svojim strelskim rekordom v ligi NBA, devet skokov in tri asistence. Uspešen je bil tudi Dragićev Miami, ki je na kolena spravil Memphis (120:101). Triintridesetletni Ljubljančan je v igro prišel s klopi in se izkazal z 19 točkami ter po tremi skoki in asistencami.

Potem ko je v prvi sezoni močno opozoril nase in prišel do naziva novinca leta, je bilo jasno, da bo Luki Dončiću v drugo težje. Predvsem s stališča odnosa nasprotnikovih igralcev. To se je pokazalo že na pripravljalnih tekmah, še toliko bolj pa na uvodni rednega dela sezone proti Washingtonu. Potem ko je brez večjih težav zbiral točke, je v zadnji četrtini prekipelo nasprotnikovemu zvezdniku Bradleyju Bealu, ki se je Ljubljančana lotil s fizičnimi prijemi. Ker mu Dončić ni ostal dolžan, sta dobro minuto pred koncem oba prejela tehnični napaki, Beal pa je bil nekaj trenutkov kasneje zaradi geste z roko proti sodniku še izključen. »To je bistvo košarke. Na igrišču ni prijateljstev. Spoštujem njegovo tekmovalnost. Vsi pravijo, da gre za igralca, ki se na igrišču le baha. Ne, dokazal je, da lahko igra odlično obrambo. Lotil se me je po moško in to spoštujem,« zamer ne goji Luka Dončić, kot tudi ne Bradley Beal: »Nisva se pretepala. Dončić je po moji izključitvi prvi prišel do mene in me potrepljal po rami. Razumel je, za kaj gre. Povsem so nas povozili in nekaj sem moral storiti.«

»Težko sem sprejel odločitev, saj sem tekmovalen po naravi. A po drugi strani tudi profesionalen,« je odločitev trenerja Erika Spoelstre, da bo v letošnji sezoni v igro prihajal s klopi za rezervne igralce, komentiral Goran Dragić. A očitno tudi s tem ne bo imel težav, vsaj sodeč po odlični igri na prvi tekmi. »V prvem polčasu nisem igral dobro. Ko sem prišel v igro, sem dvakrat izgubil žogo ter prejel blokado. A nato sem si rekel, da moram v drugem polčasu pokazati, kaj znam. Uporabil sem izkušnje in opazil, da je Memphis v bonusu z osebnimi napakami. Ko sem zadel nekaj prostih metov, se mi je odprlo,« je bil zadovoljen Dragić.