Najboljši strelec lige pretekle sezone je sezono začel s poraznim metom, saj je na uvodnih treh tekmah zadel le 28,9 odstotka svojih poskusov iz igre. To je bilo pozabljeno v noči na četrtek, ko je na svoji 19. tekmi s 50 točkami ali več Harden zadel 18 od 32 metov in zgrešil le enega od 18 prostih metov.

S pomočjo Hardnove izvrstne posamične predstave je Houston izničil 46 točk Bardleyja Beala za domači Washington in na tekmi z visokim izidom prišel do tretje zmage v sezoni.

»Včasih lahko narediš vse prav in se zadeve ne izidejo, kot si pričakoval. Jaz garam vsak dan. Zaljubil sem se v to, da nenehno izboljšujem svojo igro,« je po tekmi dejal Harden.

Na ostalih tekmah je odmevala poškodba Curryja, ki si je ob padcu med prodorom na koš na domači tekmi proti Phoenix Suns zlomil zapestje. Ni še jasno, koliko tekem bo moral počivati, a za podprvake iz San Francisca postajajo obeti za to sezono po odhodu Kevina Duranta vse slabši. Še en udarec jim je zadal Phoenix, ki je na koncu zmagal s 121:110.

Moštvo Philadelphia 76ers medtem ostaja neporaženo kot edino s štirimi zmagami. Eden izmed glavnih favoritov za osvojitev naslova je v tretji četrtini sicer ostal brez centra Joela Embiida, ki je bil izključen zaradi pretepa s Karlom-Anthonyjem Townsem iz gostujoče Minnesote, a je kljub temu brez težav s 117:95 prišel do zmage.