Če si je v ligi NBA Dallas Luke Dončića v noči na soboto privoščil hud spodrsljaj, ko je pred domačimi navijači klonil proti slabemu New Yorku (102:106), se je že naslednji dan vrnil v zmagovalni ritem, saj je ugnal Memphis (128:122). Moštvo iz Teksasa tako ostaja edino moštvo, ki do zdaj še ni klonilo na gostovanju. Dončić je proti New Yorku z 38 točkami postavil nov strelski osebni rekord, temu pa dodal še 14 skokov in deset asistenc in tako vknjižil že četrti trojni dvojček v karieri. Bržkone bi proti Memphisu tudi petega, če ga ne bi trener Rick Carlisle zaradi visokega vodstva na klopi pustil celotno zadnjo četrtino. V prvih treh je Dončić dosegel 24 točk, 14 skokov in osem asistenc.

Kljub izjemni predstavi proti New Yorku je bil Luka Dončić po tekmi razočaran. Izpostavil je namreč tisto, kar marsikdo drug ni – 25 sekund pred koncem je pri zaostanku za tri točke sprejel slabo odločitev, ko se je odločil za met za tri točke skoraj s sredine igrišča. »Nisem storil prave stvari. To ni bil met, ki sem si ga želel. Znova sem pustil soigralce na cedilu, saj bi moral odigrati bolj pametno,« je sedmi sili po tekmi povedal Luka Dončić. Vseeno je ob tem treba izpostaviti, da ima Ljubljančan šele 20 let, kar marsikdo pozablja, in da so navadno ravno taki trenutki najboljša šola za prihodnost. »Po porazu proti New Yorku smo bili potrti, a smo proti Memphisu odreagirali na pravi način. Osem igralcev nas je doseglo dvomestno število točk, kar pomeni, da je tokrat zmagala moštvena igra,« se je že naslednji dan smejalo Dončiću.

Po zmagi proti Phoenixu je Miami Gorana Dragića že naslednji večer gostoval pri enem glavnih kandidatov za naslov prvaka LA Lakers. Moštvo s Floride se je tudi na krilih 33-letnega Ljubljančana, ki je dosegel 19 točk, sedem asistenc in šest skokov, dobro upiralo favoriziranim gostiteljem, a na koncu ostalo praznih rok (80:95). Tako Dallas kot Miami sta s trenutnim razmerjem zmag in porazov 6-3 trdno na mestih, ki bi na koncu vodila v končnico. Še bolje kaže Denverju, pri katerem pa Vlatko Čančar še naprej ne dobiva priložnosti za igro.