Absolutni junak dvoboja je bil domači branilec Kyle Lowry, ki je bil v sklepnem delu dvoboja nerešljiva uganka za goste iz Teksasa in jim je nasul 32 točk, ob tem pa zbral še deset podaj in osem skokov. Poleg Lowryja se je pri prvakih lige NBA izkazal še Chris Boucher, ki je dosegel 21 točk, kar je njegov strelski rekord pod severnoameriškimi obroči.

Toronto je uprizoril enega največjih preobratov v zadnjem desetletju. Zadnje moštvo, ki je nadoknadilo 30 točk zaostanka, je bilo Sacramento, kalifornijska ekipa je 21. decembra 2009 na tovrsten način ugnala Chicago.

Pri Dallasu, ki je imel tri četrtine tekme vse niti igre v svojih rokah, sta bila najbolj učinkovita Jalen Brunson z 21 točkami in latvijski velikan Kristaps Porzingis, ki je tekmo končal z 19 točkami in 12 skoki.

»Prevzemam popolno odgovornost za poraz v Torontu. V zadnji četrtini tekme ni bilo več agresivnosti na naši strani, z bledo in zmedeno predstavo smo gostiteljem dovolili, da so se vrnili v igro,« se je po koncu dvoboja v Torontu s pepelom posul strateg Dallasa Rick Carlisle.

Dallas bo naslednjo tekmo igral v noči na petek proti lokalnemu tekmecu iz San Antonia.