Če uvodna poraza proti Darušafaki in Unicsu v evropskem pokalu za košarkarje Cedevite Olimpije nista bila zelo boleča, saj imata turško in rusko moštvo precej višja proračuna in sta favorita za prvi dve mesti v skupini C, izgovora ob tokratnem gostovanju Ljubljančani nimajo več. Vsaj če želijo uresničiti napovedi in cilje o preboju v drugi del drugokakovostnega evropskega tekmovanja. Čeprav italijanska Brescia zagotovo ne bo lahek zalogaj, pa se v zmajevem gnezdu strinjajo, da mora pasti.

»Nikakor si ne smemo dovoliti, da bi evropski pokal odprli s tremi zaporednimi porazi. Res pa je, da še vedno iščemo pravi ritem. Proti Ciboni smo naredili korak v pravo smer, saj nam je uspelo tekmo pripeljati do zmage. Proti Darušafaki in Unicsu smo popustili v zadnjih četrtinah, kar ne sme postati navada. Do zadnje sekunde mora biti energija na visoki ravni,« pravi Codi Miller-McIntyre, ki se kaže kot izjemna okrepitev. Prav na vseh dosedanjih tekmah Olimpije je bil med najvidnejšimi posamezniki, na igrišču pa deluje umirjeno in preudarno, kot pri odgovarjanju na novinarska vprašanja. »Opravljam tisto, za kar sem bil pripeljan. Ne počutim se kot vodja ekipe, saj imamo za to Blažiča, Zagorca in Simonovića. Je pa tako, da ko sestaviš povsem novo ekipo, v kateri ni jedra iz pretekle sezone, ne more vse delovati brezhibno že na začetku. Gledal sem evroligo in opazil, da so najmočnejša moštva v Evropi izgubila tekme, ki jih ne bi smela, ker imajo veliko novincev in se morajo še uigrati ter zgraditi kemijo. Kar se tiče lige ABA, imamo še čas, v evropskem pokalu pa bomo morali hitro najti ritem, če želimo uresničiti naš cilj in se prebiti vsaj v drugi del tekmovanja. S časom bodo stvari prišle na svoje mesto,« je prepričan 25-letni Američan.

S predstavami Miller-McIntyreja je silno zadovoljen tudi trener Slaven Rimac. »Bil je naša prva izbira. Ima izjemen potencial. Vidim ga kot igralca, ki bi lahko brez težav igral v evroligi. Tudi karakterno je izjemen, lahko pa igra še precej bolje,« je netipičnega organizatorja iger pohvalil hrvaški strateg, ki si proti Brescii želi manj psiholoških in energijskih padcev. Italijansko moštvo v evropskem pokalu nastopa drugo leto zapored. V prvem krogu je presenetljivo porazilo Unics, v drugem klonilo proti Joventutu, v domačem prvenstvu pa med drugimi porazilo tudi evroligaša Milano. »Brescia je v nasprotju z drugimi ekipami v naši skupini zadržala jedro ekipe iz lanske sezone, zato imajo v moštvu dobro kemijo. Ko pogledamo vse štiri naše dosedanje tekme, pridemo do zaključka, da smo nasprotnikom veliko stvari poklonili. Upam, da v Brescii ne bo tako. Zagotovo lahko igramo z njimi in smo na določenih položajih boljši, še posebej v igri pod obročema. Nadejam se, da bom lahko bolj izkoristil Zirbesa, ki je iz tekme v tekmo boljši, a bo potreboval še kakšen mesec, da pride v pravo formo. V napadu imamo veliko orožij, v obrambi pa bomo morali biti pazljivi. Brescia je ekipa, ki morda ni najbolj nadarjena, a so vloge v moštvu izredno dobro razdeljene in vsak natančno ve, kaj mora delati. Pomagajo drug drugemu in prepoznajo, kdaj je soigralec v boljšem položaju za dosego koša,« je misli strnil Rimac.

Evropski pokal, 3. krog, skupina C, danes ob 20.45: Brescia – Cedevita Olimpija, Joventut – Darušafaka, Nanterre – Unics.