Vtis je bil večino obračuna boljši kot proti Darušafaki pred tednom dni, a izkupiček na koncu enak. Košarkarji Cedevite Olimpije so bili v 2. krogu evropskega pokala na gostovanju v Kazanu pri Unicsu ob koncu tretje četrtine na odlični poti, da dosežejo prvo zmago, a so nato padli v napadalni mrk in nasprotniku dovolili, da je na koncu prišel do zanesljivega uspeha. Ljubljančani so v uvodu sezone drugega kakovostnega evropskega tekmovanja igrali proti favoritoma skupine C, sedaj pa jih čakajo tekme, ki jih morajo dobiti, če želijo resnično upati na preboj v drugi del tekmovanja. Začenši z gostovanjem v Brescii prihodnji teden.

Na pot od Ljubljane prek Moskve do Kazana na prvo gostovanje v evropskem pokalu pri Olimpiji ni krenil Saša Zagorac, ker je zbolel in ostal doma. Izkušeni zlati slovenski reprezentant sicer v letošnji sezoni še ni stopil na parket, zato trenerju Slavenu Rimcu to ni povzročalo večjih preglavic. Olimpija se je proti Unicsu prvič predstavila v gostujočih oranžnih dresih, po uvodnem sodnikovem žvižgu pa so zmaji nemudoma krenili na delo in pokazali, da so v dnevih po petkovi tekmi z Mego na treningih odpravljali pomanjkljivosti. Edo Murić je dosegel uvodnih pet točk za svoje moštvo, nato pa je vodenje Olimpijine igre v napadu prevzel kar center Andrija Stipanović, ki je trikrat imenitno asistiral soigralcem za lahke točke. Ker so gostje dobro igrali tudi v obrambi, kjer je bilo veliko pomoči, se je prednost višala. A nato je sledilo že videno. Trener Slaven Rimac je proti koncu prve četrtine posegel po prvih menjavah, raven igre pa je na obeh straneh igrišča nemudoma padla. Kapetan Jaka Blažič in soigralci dobre štiri minute niso dosegli točke, tako da je trdo prigarana prednost izginila. A še preden bi si lahko začeli nabirati zaostanek, so se prebudili. Drugi del druge četrtine je tako minil v dokazovanju kakovosti posameznikov na obeh straneh, saj so tako košarkarji Unicsa kot Olimpije dosegli nekaj lepih košev kljub dobrim obrambam nasprotnika.

Tako kot prvega so tudi drugi polčas Ljubljančani odprli silovito in prisilili Unicsovega trenerja Dimitrisa Priftisa, da je po slabih treh minutah vzel minuto odmora. Delni izid Olimpije 9:0 je bil preveč, a tudi posvet z igralci grškemu strategu ni pomagal. Errick McCollum je sicer s košem prekinil serijo, a so gostje še naprej igrali odlično. Podobno kot v petek v Beogradu se jim je v drugem polčasu odprl še met za tri točke in prednost je bila naenkrat dvomestna. Ko je kazalo, da so zmaji v odličnem ritmu, je znova sledil napadalni mrk, ki je tokrat trajal kar okoli sedem minut. V tem času so igralci trenerja Rimca pozabili na moštveno igro in želeli stvari reševati z individualnimi vložki, kar ni prineslo želenega rezultata. Unics je še v 28. minuti zaostajal za 13, nato pa do konca tekme na krilih neustavljivega Jamarja Smitha naredil neverjetni delni izid 33:7 in prišel do zanesljive zmage.

»Žal mi je, da smo na koncu popustili. Končni rezultat ne odraža pravega stanja na parketu. V zadnji četrtini smo bili preveč živčni. Ni nam uspelo kronati dobre igre v tretji četrtini in privesti tekme mirno do konca, ampak smo nasprotniku z nekaj zgrešenimi lahkimi meti dali veter v hrbet. V odločilnih trenutkih je Jamar Smith nekajkrat zadel iz težkih položajev, nam pa to ni uspelo. A na koncu običajno zmaga tisti, ki je bolj hraber in bolje pripravljen,« je svoje videnje poteka dogodkov v Kazanu pojasnil trener Olimpije Slaven Rimac.