Potem ko je Primorska v soboto vzela velik skalp, saj je porazila Partizana, in je Cedevita Olimpija v nedeljo na kolena spravila Cibono, je bila včeraj na zadnji tekmi 2. kroga lige ABA uspešna tudi Krka. Novomeščani so gostovali v Zadru in do prve zmage v sezoni jadranskega tekmovanja prišli po izredno tesni končnici. Poraz v boju ekip, ki jim napovedujejo boj za obstanek, so slabo sprejeli tamkajšnji navijači, ki so trenerju Anteju Nazorju sporočali, naj odide, a je ta na tiskovni konferenci po tekmi v mirnem tonu pojasnil, da to ne pride v poštev. Zmagoslavja Novomeščanov si v neposrednem televizijskem prenosu slovenski ljubitelji košarke niso mogli ogledati, saj ga TV3, ki je pridobila pravice za predvajanje tekem lige ABA v Sloveniji, ni omogočila.

Tako eni kot drugi so v obračun vstopili s slabo popotnico poraza v prvem krogu. Če je bilo za Zadar na gostovanju pri Budućnosti to pričakovano, pa je močno razočarala Krka, ki jo je pred domačimi navijači povsem nadigral FMP. Novomeščani so sicer optimizem pred potjo v Dalmacijo črpali iz dejstva, da so na enajstih dotedanjih gostovanjih v Zadru v ligi ABA zmagali kar sedemkrat, od leta 2010 na sedmih šestkrat in hkrati na zadnjih treh. Dvorana Krešimirja Čosića je torej za Krko na neki način domač parket in nič drugače ni bilo niti tokrat. A dolenjsko moštvo kljub uspehu znova ni blestelo, še posebej ne v prvem polčasu, ko razen v uvodnih minutah nikakor ni našlo ritma v napadu in razpoloženega košarkarja, ki bi potegnil voz. Zadar je takega imel – Srba Stefana Fundića, ki je lani igral za Mego Bemax. 25-letni in 200 centimetrov visoki Beograjčan je neusmiljeno polnil koš Krke in do polčasa dosegel kar 21 od 41 točk Zadra.

A Fundiću, ki se kljub pomanjkanju centimetrov uspešno ruva z višjimi nasprotniki pod obema obročema, je v drugem polčasu pošla sapa, saj je do konca dosegel le še tri točke. Ko je Krka nekoliko strnila vrste še v obrambi, je Zadar zašel v težave. Nasprotnik ga je dohitel in tudi prehitel, s požrtvovalno igro pa tekmo v zadnji dve minuti pripeljal s poravnanim rezultatom na 74. V najpomembnejših trenutkih je odgovornost prevzel Glenn Cosey, ki je bil za takšne trenutke v Krko tudi pripeljan. Sprva je zadel pomembno trojko, nato še dva prosta meta, s soigralci pa v zadnjih 120 sekundah naredil delni izid 11:3 ter prišel do izjemno pomembne gostujoče zmage. »V prvem polčasu smo gostitelju omogočili preveč lahkih košev in prejeli preveč trojk od igralcev, za katere smo se dogovorili, da jim ne puščamo odprtih metov. V drugem polčasu smo določene stvari popravili, zaigrali bolje v obrambi in vzeli zmago. Veseli smo, a je hkrati treba poudariti, da smo šele v 2. krogu in da bo sezona še izjemno dolga,« je z olajšanjem na obrazu razlagal Simon Petrov.

Liga ABA, 2. krog: Primorska – Partizan 68:56, Olimpija – Cibona 79:70, C. zvezda – Budućnost 81:89, Mornar – Igokea 92:78, FMP – Mega 98:79.