Potem ko so košarkarji Primorske na premieri v ligi ABA doživeli hud poraz, saj je aktualni prvak Crvena zvezda v Beogradu zmagal s kar 26 točkami razlike, čaka danes Koprčane še prva domača tekma v jadranskem tekmovanju. Tekmec bi bil težko bolj atraktiven, saj v slovensko obalno mesto prihaja Partizan. Jutri bo Cedevita Olimpija poskušala nadaljevati dober vstop v ligo ABA in v Stožicah na kolena po Megi spraviti še Cibono, medtem ko bo Krka znova na delu v ponedeljek, ko bo gostovala v Zadru.

Če je Primorska na superpokalu lige ABA Crveno zvezdo ugnala in nato na uvodu jadranske sezone klonila, v Kopru upajo, da bo ravno obratno s Partizanom. Črno-beli so bili namreč od igralcev trenerja Jurice Golemca boljši v polfinalu superpokala, na splošno pa v letošnji sezoni še ne poznajo poraza, saj so osvojili turnir v Zagrebu, dobili obe preizkušnji v evropskem pokalu in v ligi ABA ugnali Igokeo. Trener Andrea Trinchieri ima na voljo resnično kakovostno zasedbo, ki si želi v letošnji sezoni z vrha zrušiti mestnega tekmeca ter si tako zagotoviti mesto v evroligi. Pri Primorski so rane z gostovanja v Beogradu delno zacelili med tednom, ko so v državnem prvenstvu ugnali Krko, a se trener Jurica Golemac zaveda, da bodo morali pokazati precej boljšo predstavo, če želijo biti enakovreden boj s Partizanom. »Partizan je najbolj dominantna ekipa v začetku sezone v regionalnem tekmovanju in tudi evropskem pokalu. Tekmeci so favoriti tekme, mi pa bomo naredili vse, da jih presenetimo. To nam lahko uspe le s pravo mero energije. Zato vse navijače vabim, da nas podprejo s tribun. Tudi oni nam namreč dajo dodatno energijo, ki jo potrebuješ, da premagaš boljše tekmece od sebe,« na dodatno pomoč navijačev računa trener Primorske Jurica Golemac.

Favorit v obračunu med Olimpijo in Cibono je znan, Ljubljančani pa od tega ne bežijo. Trener Slaven Rimac pri svojem moštvu pogreša bolj prepotenten pristop. »Zdi se mi, kot da smo se proti Kazanu zadovoljili s tem, da smo bili pred zadnjo četrtino v prednosti in da ni nič narobe, ker smo klonili. A moralo bi biti ravno obratno. Pred zadnjo četrtino bi morali reči, da je to naša tekma, in jo pripeljati do zmage.« Hrvaški trener je sicer zadovoljen z napredkom, ki ga vidi na treningih, in pravi, da bo ekipa kmalu delovala tako, kot si želi. Zaveda se, da proti Ciboni v poštev pride le zmaga, pot do nje pa po njegovem mnenju vodi prek dobre obrambne predstave predvsem na slovenskem košarkarju Maticu Rebcu in Američanu Shanu Gibsonu. »To sta njihova motorja igre, ki dosegata točke in tudi asistirata soigralcem. Če nam ju bo uspelo omejiti, potem se lahko nadejamo pozitivnega izida.«

Liga ABA, 2. krog: FMP – Mega -:- (-:-, -:-, -:-, najboljša strelca + Macura pri Megi), danes ob 18. uri: Primorska – Partizan, ob 20. uri: Mornar – Igokea, jutri ob 17. uri: Olimpija – Cibona, ob 20. uri: C. zvezda – Budućnost, ponedeljek ob 18. uri: Zadar – Krka.