Če je Cedevita Olimpija pričakovano ugnala Mego in od Primorske na gostovanju pri prvaku Crveni zvezdi čudežev ni bilo pričakovati, je od slovenskih predstavnikov v uvodu lige ABA najbolj razočarala Krka. Trener Simon Petrov je za Dnevnik pred dnevi poudaril, da je njegova ekipa sposobna uvrstitve v zgornji del lestvice, a je proti FMP danes pred domačimi gledalci bolj delovala kot moštvo, ki se bo znova borilo za obstanek. Prikazana igra Novomeščanov je bila na zelo nizki kakovostni ravni, poraz proti Beograjčanom pa povsem zaslužen.

Že začetek tekme je dal slutiti, da se Krki ne obeta nič dobrega. Obramba je bila luknjasta, v napadu pa meti nenatančni. FMP je obračun odprl s serijo 11:0, nato pa prednost še višal. Krka je bila v prvi četrtini uspešna le pri treh od 19 metov, ko pa se je v naslednjih desetih minutah le nekoliko zbrala in začela zadevati izza črte za tri točke, se je potek dogodkov na parketu začel nagibati v njeno smer. Novomeščani so proti koncu polčasa skoraj ujeli nasprotnika, a je ta prišel do delnega izida 9:0 in znova lažje zadihal. Gostje so zalet s konca prvega prenesli na začetek drugega polčasa in znova ušli brezidejni Krki na višjo razliko, ki je več niso izpustili iz rok. Po zaslugi enajstih zaporednih točk Marka Jošila v zadnji četrtini je dolenjsko moštvo nekoliko znižalo zaostanek, a zmage FMP niti za trenutek ni resno ogrozilo.

»Tekmo smo odprli preveč živčno v napadu in premalo čvrsto v obrambi. Pustili smo, da se je FMP razigral, ga nato skoraj ujeli, a pokazali premalo, da bi lahko bili enakovreden boj do konca. Enostavno nismo imeli svojega dne, nasprotnik pa je ob naši slabi igri pokazal vse svoje znanje, še posebej pri metih od daleč. S takšno predstavo nismo imeli nikakršnih možnosti za zmago,« je razočarano zmajeval z glavo trener Krke Simon Petrov.

Liga ABA, 1. krog: Mega B. – Olimpija 63:87, C. zvezda – Primorska 90:64, Budućnost – Zadar 93:80, Igokea – Partizan 73:75, Cibona – Mornar 88:92.