Pomeranec Burly iz Londona je eden najbolj razvajenih psov na svetu, ki je zaslovel tudi v svetu mode. Njegova lastnika, partnerja Michael O'Hagan in Ken Couple, zanj zapravita na tisoče evrov, druži pa se s samimi zvezdniki. V šestih mesecih, odkar imata Burlyja, sta mu nakupila za okoli 20.000 evrov luksuznih stvari, ker za svojega štirinožnega prijatelja hočeta le najboljše. Osemmesečni kuža spi na 4000 evrov dragi odeji iz kašmirja, nosi 4000 evrov vredno jakno znamke Furdrobe, ki ima na hrbtnem delu izpisano njegovo ime, metuljček okoli vratu pa je stal 600 evrov, medtem ko surovo meso, za katero odštejeta 70 evrov na teden, grizlja iz Tiffanyjevih skodelic. Najbolj pa sta njegova gospodarja razsipna, ko gre za pasje ovratnike, od tistih znamk Gucci in Louis Vuitton, ki staneta po 300 evrov, do Tiffanyjevega za slabih 600 evrov.

V prvih treh mesecih sta Michael in Ken samo za ovratnike, povodce in obleke zapravila več kot deset tisoč evrov, Burlyja pa vodita tudi v kino in gledališče. Nazadnje si je na posebni projekciji ogledal Levjega kralja in je menda zelo užival, po mnenju Michaela celo prepeval, ko je lajal na začetku filma, ko Simbo, dvignjenega v zrak, predstavijo kraljestvu. Seveda pa je Burly tudi lepo urejen. Vsakih deset dni gre po novo fen frizuro v londonski pasji salon Le Chien, tam pa mu oblikujejo tudi kremplje.

Druži se z zvezdniki

Burly za prestiž prispeva svoj del zaslužka, saj ima čedalje bogatejšo manekensko kariero. Ima 8000 sledilcev na instagramu, Ken, uspešen frizer v modni industriji, pa mu je priskrbel prva fotografiranja. »Burly je v modno industrijo prišel naključno. Bil je na snemanju s Kenom in so ga vsi vzljubili. Fotograf Keeley Hawes, ki je delal tisti dan, ga je videl na instagramu in je želel, da sodeluje pri naslednjem snemanju,« je za britanske medije pojasnil Michael. Njegov pomeranec se je dvakrat pojavil v britanski izdaji revije Vogue, enkrat z igralko iz filma Bodyguard Keeley Hawes in enkrat z Lily Collins (Downton Abbey). Poziral je tudi s komedijantom Alanom Carrom ter igralkama iz Igre prestolov Rose Leslie in Emilio Clarke. Razsipništvo lastnikov za malo kosmato kepo vzbuja tudi zgražanje, Michael in Ken pa se zagovarjata, da si to lahko privoščita, ker dobro zasluži in ker nimata otrok, tako da lahko vse zapravita zanj. »Rada mu kupujeva stvari in ga razvajava. Prej sva kupovala darila drug drugemu, zdaj pa sva s tem nehala. Te dni sva obsedena z novimi stvarmi, ki jih lahko kupiva za psička.«