Dvoboj poraženih ekip prvega kroga je v strahotno prazni dvorani Partille Arena pripadel krimovkam, ki so suvereno prišle do premierne evropske zmage v tej sezoni. Sävehof v šestdesetih minutah današnje tekme ni niti enkrat vodil, iztržil le eno – z izjemo začetnih 0:0 – izenačenje na 2:2, na tekmi pa je štirikrat zaostajal za rekordnih pet golov.

Krim je v predmestju Göteborga igral brez prve krožne napadalke Nataše Ljepoja, ki okreva po zlomu dlančnice, po angini se je v ekipo vrnila Ukrajinka Julija Snopova, ni pa bilo Nizozemke Harme van Kreij, ki si je proti Baniku poškodovala gleženj in od takrat sploh ni trenirala. Sävehof, ki ima med šestnajstimi klubi v letošnji ligi prvakinj daleč najmlajšo ekipo s povprečno starostjo manj kot dvajset let in pol (Krim na enajstem mestu s skoraj 23,5 leta), si je že po manj kot desetih minutah prvič nabral tri gole zaostanka (3:6), do konca prvega polčasa pa še šestkrat.

Švedinje, ki imajo v svojih vrstah le dve tujki (Danki Ido Staxen Lagerbon in Trine Wacker Mortensen), kar je skupaj z norveškim Kristiansandom najmanj med elitno evropsko šestnajsterico, so takoj na začetku drugega polčasa prišle le na 12:13, a gostje so odgovorile z delnim izidom 4:0 v šestih minutah in pobegnile na 17:12. Sävehof, ki je edini evropski klub s svojima ekipama v ligi prvakov in prvakinj, ni bil uspešen v lovu za Krimom. Ekipa trenerja Rasmusa Overbyja – poročen je z nekdanjo igralko kluba Johanno Ahlm – se je nekajkrat približala na tri gole, toda zmaga gostij iz Ljubljane danes niti za trenutek ni bila ogrožena.

Trener Uroš Bregarje bil zadovoljen z razpletom tekme: »Dobro smo se pripravili na tekmeca in imeli tekmo ves čas pod nadzorom. Prav tako sem vesel, da se je ekipa psihološko pobrala po porazu proti Baniku. Tokrat je odločila forma mlade vratarke Maje Vojnović, odlična je bila tudi še ne polnoletna krožna napadalka Valentina Klemenčič.« Krim zdaj čakata dve tekmi z evropskim prvakom Györom, Bregar pa dodaja: »V naši skupini so tri ekipe zelo izenačene, zato bo lov na drugo in tretje mesto odprt do konca. Zaradi zmage proti nam je v rahli prednosti Banik, toda čakajo nas še štiri tekme.«