»Györ ima za glavnega sponzorja nemškega proizvajalca avtomobilov in tako tudi deluje na igrišču – kot odličen nemški stroj,« je po dveh lanskih porazih proti Madžarkam s skupno razliko kar 25 golov dejal Krimov trener Uroš Bregar. Te besede so veljale tudi v soboto na Kodeljevem, kjer krimovkam ni uspelo prekiniti črne statistike: še nikoli v klubski zgodovini niso premagale Madžark, po remiju iz leta 2010 pa so izgubile že 14. medsebojno tekmo zapored.

V dvoboju nekdanjih (v letih 2001 in 2003) in sedanjih prvakinj Evrope (kar petkrat v zadnjih sedmih letih) so gostiteljice prvi gol dosegle šele v osmi minuti za zmanjšanje na 1:3, v drugi polovici prvega polčasa pa je njihov zaostanek štirikrat znašal pet golov. Mlada ekipa Krima, ki ima v svojih vrstah kar osem igralk, mlajših od 22 let, Györ le eno, je v drugem polčasu popustila in Madžarke so prednost v končnici podvojile na deset (28:18), končnih 12 golov (33:12) pa je bila tudi rekordna razlika.

Odlično vzdušje na tribunah je razgrelo tudi okoli 300 Györovih navijačev, oblečenih v zelene klubske drese, ki so pred tekmo, med njo in po njej ves čas prepevali in glasno navijali, manjkalo pa ni niti alkohola. Poleg rokometa in zmage je bil glavna tema šaljivih pogovorov župan mesta (ne Ljubljane, ampak Györa) Zsolt Borkai, ki mu tudi objava videa na spletu z orgijami – s prostitutkami in drogami – na luksuzni jahti ob hrvaški obali spomladi lani ni preprečila ponovne izvolitve za župana minulo nedeljo.

Toda trener Bregar se s tovrstnimi zadevami seveda ni ubadal, po tekmi pa je dejal: »Mogoče nas je Györ tudi podcenil, vendar pa mu nismo dovolili, da bi dal v peto prestavo, se raztekel po igrišču in nas raztreščil. Kljub vsemu smo izgubili za dvanajst golov, zato ne smemo biti pretirano navdušeni in se tolažiti s tem, da je češki Banik proti njim klonil za kar 25 golov. A po drugi strani sem ponosen, da dobro delamo, se borimo in napredujemo.« Nina Zulić je bila s petimi goli (skupaj z Aljo Varagić) prva strelka Krima proti Madžarkam: »Tekmice smo spoštovale, a se jih nismo ustrašile in se nismo že vnaprej vdale. V prvem polčasu smo prikazale všečno in hitro igro ter se dobro upirale. V drugem smo malce padle, tekmice pa so dvignile ritem in raven igre ter visoko zmagale.«