Parižani so že na sedmi zaporedni medsebojni tekmi premagali Celjane, ki so francoski klub nazadnje premagali že davnega 11. januarja 1997, ko je bilo na gostovanju 26:20. V dvorani Pierra de Coubertina, ki nosi ime po avtorju olimpijskega načela »Važno je sodelovati, ne zmagati«, so pivovarji že od začetka tekme pokazali, da jih ne zanima le sodelovanje, temveč tudi morebitna zmaga. Optimizem je bil še toliko večji, ker je bil PSG brez treh poškodovanih nosilcev igre (Dancev Mikkela Hansena in Tofta Hansenterja ter Norvežana Sanderja Sagosena), toda tudi gostje so bili brez pomembnega orožja – Hrvata Josipa Šarca, prvega strelca kluba v letošnji ligi prvakov s 13 goli, ki si je na treningu zvil gleženj dan pred odhodom na tekmo v Pariz.

Slovenski prvaki, ki imajo več kot desetkrat manjši proračun kot nesramno bogati PSG (dobrih 17 milijonov evrov), so na krilih fantastičnega vratarja Klemna Ferlina (v prvem polčasu 10 obramb, ustavil je kar 50 odstotkov strelov) ves čas ogrožali gostitelje. Po desetih minutah je bilo na semaforju nogometnih 2:2, po vstopu Nikole Karabatića pa so si Francozi prvič priigrali tri gole prednosti. Prav Karabatić je postavil tudi končni izid prvega polčasa (13:11), ko je tri sekunde pred koncem krenil s sredine igrišča in z več kot desetih metrov zatresel gostujočo mrežo.

Takoj na začetku drugega polčasa, ki je minil v vratarskem dvoboju Ferlina (10 obramb, skupaj 20) in Vincenta Gerarda (13), so Celjani izenačili na 13:13, nato pa je PSG v petih minutah naredil delni izid 5:0. Ekipa trenerja Tomaža Ocvirka se je nato dvakrat približala na minus tri, nazadnje pri 16:19 v 42. minuti, a so Parižani prednost hitro podvojili (22:16). V končnici tekme je sledil popoln strelski mrk slovenskih prvakov, ki med 48. in 58. minuto niso dosegli niti enega gola, so pa jih prejeli pet in Pariz zapustili z visokim porazom, čeprav so več kot tri četrtine tekme grozili PSG, a ga niso tudi dokončno ogrozili.

Trener Tomaž Ocvirk je ocenil, da so njegovi fantje tekmo proti ekipi, ki ima poleg kopice reprezentantov Francije tudi osem tujcev, začeli s prevelikim spoštovanjem do nasprotnika: »To se je poznalo predvsem v napadu. Bili smo premalo odločni, premalo smo poskušali od daleč, a smo konec prvega dela odigrali odlično. Takšen je bil tudi začetek drugega, nato pa smo razbranili njihovega vratarja. Prihajali smo do čistih priložnosti, a pokopala nas je slaba realizacija, ki je prinesla visoko končno razliko, poleg tega pa nismo izkoristili učinka odličnega Ferlina.« S trenerjevo oceno se je strinjal tudi Jan Grebenc: »Morda smo v tekmo vstopili z malce preveč spoštovanja. A potem smo po nekaj minutah videli, da lahko enakovredno igramo s PSG, in v prvem delu smo bili zelo solidni. V nadaljevanju se nismo držali dogovorov, predvsem v obrambi ni bilo tako, kot smo želeli in kot smo bili dogovorjeni. Rezultat ne kaže pravega razmerja moči na igrišču, kaže pa na dejstvo, da smo zgrešili veliko preveč čistih strelov in priložnosti.«

Skupina A, 4. krog: Paris Saint-Germain – Celje Pivovarna Laško 27:18 (13:11), Flensburg – Zagreb 20:17 (10:10), Barcelona – Elverum 33:24 (15:12), Aalborg – Pick Szeged 28:35 (17:22).