V skupini D je zagotovo prvi favorit madžarski Györ, ki je dobil zadnje tri lige prvakinj oziroma pet od zadnjih sedmih, obenem pa vseh zadnjih šest tekem s Krimom (vse za najmanj osem golov). V ljubljanskem taboru verjamejo, da se bodo precej bolj enakovredno merili s švedskim Sävehofom in češkim Banikom Mostom.

To kljub temu, da bo mlada, v povprečju 22-letna ekipa, ki jo od leta 2016 vodi Uroš Bregar, precej prenovljena. Odšlo je 10 igralk, vključno z Mišo Marinček (konec kariere), Lamprini Tsakalou in Tjašo Stanko (obe sta prestopili k Podravki, predvsem slednjo pa strokovnjaki vidijo kot vzhajajočo zvezdo).

Novink je 14, od tega večina iz lastnega mladinskega pogona, tako da bodo večino bremena nosile izkušenejše igralke, kot so Alja Varagić, Nina Zulić, novinke srbsko desno krilo Ana Kojić, nizozemska zunanja igralka Harma van Kreij, slovaška leva zunanja Marianna Rebičova, avstrijska vratarka Antonija Mamić in kapetanka Polona Barić.

»Če pogledamo vse štiri skupine, je naša bržčas najlažja. Krim ima največjo tradicijo, Sävehof ima največji bazen švedskega rokometa, torej ima zelo dobre mlade igralke, Banik pa je mogoče manjša neznanka, a je češki rokomet z reprezentancami na vseh evropskih in svetovnih prvenstvih. Torej imajo kakovost. Z Banikom in Sävehofom se bomo borili za drugo mesto. Je pa dobrodošlo tudi to, da je zraven spet Györ, da bo to nekako merilo, koliko nam manjka do njih,« je na novinarski konferenci v Ljubljani razmerja moči v skupini pojasnil Bregar.

Za Krim, ki je bil prvak v sezonah 2000/01 in 2002/03 ter finalist 1998/99, 2003/04 in 2005/06, bo to 25. zaporedna sezona lige prvakinj, a Krima tudi tokrat ni med favoriti. Med najožje sodijo že omenjeni Györ, okrepljena Budućnost, Rostov Don in Metz.

Za Krim bo torej zelo pomembna že nedeljska tekma proti Baniku, ki, kot je pojasnil Bregar, igra hiter, dinamičen rokomet. Tekmo, ki se bo začela ob 17.00, bosta sodili Romunki Cristina Nastase in Simona Raluca Stancu. Vstop na obračun pa po dolgih letih ne bo več brezplačen, ta bo sicer še naprej za otroke do 14. leta starosti, za druge pa bo pet evrov.