Na derbiju elitne skupine A sta se Pick Szeged in Flensburg razšla z remijem (24:24), izenačujoči gol za Nemce pa je v zadnji sekundi tekme dosegel 203 centimetre visoki Šved Simon Jeppson. Za Madžare je kar enajst golov brez zgrešenega strela zabil desnokrilni Srb Bogdan Radivojević, ki je med letoma 2013 in 2017 nosil prav dres Flensburga. Radivojević je bil seveda izbran v idealno sedmerico tretjega kroga, na lestvici strelcev lige prvakov pa se je z 21 goli na prvem mestu izenačil s Sebastianom Bartholdom (Aalborg).

Barcelonin sprehod skozi Zadar

Potem ko se je Barcelona v prejšnjem krogu znesla nad Celjani in jih premagala s 24 goli razlike (45:21), je bil tokrat njena žrtev Zagreb, ki je izgubil za 17 golov (19:36). Hrvati so v ligi prvakov že na tretji tekmi zapored prejeli 30 golov ali več, po debitantskem evropskem nastopu na trenerski klopi Zagreba v tej sezoni pred skoraj 7000 gledalci v dvorani Krešimirja Čosića v Zadru pa je bil Veselin Vujović besen: »Iskreno, enostavno ne vem, kaj naj storim. Kje naj začnem in zakaj sem se sploh spustil v to. To, kar smo pokazali proti Barceloni, je bilo še precej hujše od mojih najslabših pričakovanj. Dolgo poznam Zagreb, a v takšnem stanju, kot je zdaj, ga ne pomnim.« Hrvati so imeli le 40-odstotno uspešnost pri strelih, Barcelona več kot 70-odstotno, gostujoči vratar Perez de Vargas pa je zbral kar 19 obramb in ustavil 53 odstotkov strelov nasprotne ekipe.

Blaž Janc je bil s štirimi goli prvi strelec Kielc, a ni mogel preprečiti poraza Poljakov proti Portu. Gostje, ki so v 56. minuti zaostajali že za pet golov (26:31), v predzadnji minuti pa so se približali samo na minus dva (30:32), so od devetih sedemmetrovk izkoristili le tri. Portov trener Magnus Anderson, nekdanji švedski rokometaš in reprezentant (na treh OI je osvojil tri srebrne kolajne: Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000), je bil navdušen: »To je velika zmaga, ne le zame, ampak tudi za igralce, klub, navijače. Premagali smo eno najboljših ekip v Evropi in lahko smo ponosni na to.« Porto je proti Kielcam dosegel tudi drugo največje število golov v zgodovini kluba v ligi prvakov – rekord še vedno ostaja iz leta 2015, ko je Vojvodini zabil kar 37 golov (dobil jih je zgolj 15).

Junaka Richardson in Šego

Za neslaven rekord pa je poskrbel Veszprem, ki je proti Montpellieru dosegel le 18 golov, kar je tretji najslabši dosežek v zgodovini lige prvakov. Favorizirani Madžari so po uvodni zmagi proti Motorju iz Zaporožja doživeli drugi zaporedni poraz (v prejšnjem krogu so doma klonili proti Kielu), štirje Slovenci v Veszpremovem dresu pa so skupaj dosegli samo en gol: prispeval ga je Blaž Blagotinšek, s strelsko ničlo pa so tekmo končali Dragan Gajić, Gašper Marguč in Borut Mačkovšek.

Junaka Montpellierove zmage sta bila 22-letni Melvyn Richardson, sin legendarnega dolgolasega rokometaša Jacksona Richardsona, z osmimi goli, in 34-letni hrvaški vratar Marin Šego (v Francijo je prišel pred to sezono iz madžarskega kluba Pick Szeged), ki je zbral 20 obramb in je bil izbran v idealno sedmerico tega kroga. »Neverjetno, žalostno in sramotno,« je razplet tekme komentiral Veszpremov trener David Davis, njegov kolega na francoski klopi Patrice Canayer (trener Montpelliera je že 24. sezono zapored) pa je dodal: »Premagali smo klub iz evropske 'špice'. Bili smo močni telesno, psihološko in taktično. Prikazali smo vrhunsko igro in zasluženo zmagali.«