Najboljši slovenski rokometaši imajo za sabo pet krogov, po katerih so lahko najbolj veseli v Celju in Ribnici, saj so z maksimalnim izkupičkom desetih točk še neporaženi. Šestim tekmam tokratnega kroga je skupno to, da so kar na petih zmago slavili gostje, le na tekmi med Gorenjem in Koprom so se veselili gostitelji.

Zanimivo je bilo v Mariboru, ki je gostilo Celje. Prvi polčas je bil zelo izenačen, prvaki pa so imeli vsega en gol prednosti (12:11). V vratih Maribora je blestel Mark Ferjan, na krilih njegovih obramb pa sta bili moštvi v 23. minuti celo izenačeni. Nadaljevanje je prineslo odločen zasuk. Gostje so z nekaj hitrimi protinapadi povedli s 16:12, tudi po minuti odmora mariborskega stratega Marka Šibile se na igrišču ni spremenilo veliko in v 42. minuti so Celjani po golu Gala Marguča vodili že z 22:15. Tekma je bila odločena.

»Fante moram ne glede na končni rezultat pohvaliti za izredno dobro borbo v prvem polčasu, ko smo bili enakovreden tekmec Celju. V nadaljevanju pa se je pokazalo, da je Celje kakovostnejša ekipa. Treba jim je čestitati za zmago, imajo zares širok nabor kakovostnih igralcev in tudi širok nabor taktičnih rešitev. Tudi oni so sicer zelo mlada ekipa, kar se pozna na tistem najvišjem nivoju v ligi prvakov, za naše prvenstvo pa so kakovostni in tudi dobro vodeni. V drugem polčasu so nas res nadigrali, je pa to bil tudi stik z realnostjo za nekatere naše mlade fante, ki so videli, kaj jim še manjka, da bi morda tudi oni nekoč igrali na takšni ravni,« je bil po porazu realen trener Maribora Marko Šibila. Kolega na celjski klopi Tomaž Ocvirk pa je dodal: »V prvem polčasu nam je ob menjavah malce padla koncentracija. Morda smo bili v obrambi postavljeni preveč globoko in imeli smo težave s krožnim napadalcem Maribora, ki se je odkrival za našimi hrbti. V drugem polčasu pa smo zaigrali veliko bolje in tudi bolj odgovorno. V napadu smo bili potrpežljivi in zelo natančni v zaključkih, kar nas je pripeljalo do visoke razlike, ki smo jo nato zadržali do konca.« Pri Mariboru sta bila s po petimi goli najboljša strelca Dani Zugan in Adrian Miličević, pri Celju pa sta jih po šest dosegla Josip Šarac (tudi igralec tekme) in Diogo Silva.