»To je tekma, ki jo enostavno moramo dobiti, zlepa ali zgrda,« je pred tekmo z Aalborgom večkrat jasno poudaril celjski trener Tomaž Ocvirk. Toda namesto premierne zmage med evropsko elito v letošnji sezoni so pivovarji po dramatični končnici doživeli že tretji zaporedni poraz, Danci pa so slavili še tretjič zapored (pred tem proti Elverumu in Zagrebu) in skočili na vrh skupine A skupaj s PSG.

Jedača in pijača, zabava za otroke in odrasle (prostor za navijače, DJ, glasba, šotor…) ter veliko platno za ogled finala Slovenija – Srbija na EP v odbojki v Parizu po koncu rokometne tekme – vse to je napovedovalo spektakel pred Zlatorogom in v njem. Za nadaljevanje veselice v dvorani so poskrbeli tudi celjski rokometaši, ki so povedli s 4:1, do konca prvega polčasa pa so si kar šestkrat priigrali štiri gole naskoka. Ko so takoj na začetku drugega polčasa dvakrat imeli rekordnih plus pet (15:10, 16:11), je kazalo, da bodo le spravili na kolena neposrednega tekmeca v boju za osmino finala.

Toda 33-letni levoroki ostrostrelec Mads Christiansen, ki je za Aaalborg že igral med letoma 2009 in 2011, zadnje tri sezone pa v nemškem Magdeburgu, in soigralci so se v nadaljevanju začeli počasi, a nevarno približevati. Čeprav je domača obramba odrezala levokrilnega Norvežana Sebastiana Bartholda, ki je na prvih dveh tekmah skupaj dosegel kar 19 golov, v Zlatorogu pa zgolj enega iz igre, so Skandinavci v 52. minuti poskrbeli šele za prvo izenačenje (24:24), takoj nato pa tudi za prvo vodstvo (25:24).

Po zadnjem remiju (26:26) pet minut pred koncem so Danci prvič pobegnili na plus dva, nato pa si je Magnus Saugstrup Jensen, krožni napadalec in s petimi goli prvi strelec ekipe v Celju, zaradi namernega igranja z nogo pridelal tretjo dvominutno izključitev in rdeči karton za predčasen odhod z igrišča. Gostitelji so izkoristili igralca več (čeprav je Aalborg v napadu igral s šestimi igralci, saj je na klop poslal vratarja) in z goloma Dioga Silve in Gala Marguča dobro minuto pred koncem ujeli Dance na 28:28. V zadnjem gostujočem napadu je Benjamin Jakobsen 40 sekund pred zadnjim znakom sirene zadel za 29:28, pivovarji so poskušali na vsak način izenačiti, a žoga po strelu Domna Makuca pod prekrškom in poskusu Vida Poteka v zadnji sekundi ni našla poti v mrežo.

Medtem ko so Celjani v vsakem polčasu dosegli po 14 golov, je Aalborg v prvem zadel le desetkrat, v drugem pa kar 19-krat. Tudi slaba obramba je botrovala drugemu letošnjemu evropskemu porazu v Zlatorogu z golom razlike (prvič 24:25 proti Flensburgu), trener Ocvirk pa je takole ocenil dogajanje na igrišču: »Ves čas smo v pripravah na tekmo poudarjali, da moramo biti agresivni, prekinjati njihove napade, kar smo v prvem polčasu počeli odlično. V drugem je bila slika povsem obrnjena, kajti s 17 prekrškov v prvem delu smo padli samo na šest v drugem, izgubljali smo vse dvoboje na igrišču. Vse to je pripomoglo k preobratu in zmagi Dancev.« Tudi Josip Šarac je priznal, da je Aalborg zasluženo zmagal: »V drugem polčasu nas je povsem nadigral. V prvem smo bili agresivni, odličen je bil vratar Ferlin, potem pa smo padli. Ne vem, zakaj nismo več igrali tako, kot smo se dogovorili. Danci so nam povzročali težave, ni se nam več uspelo sestaviti in gostje so to spretno izkoristili.«

Skupina A, tretji krog: Celje Pivovarna Laško – Aalborg 28:29 (14:10), Pick Szeged – Flensburg 24:24 (12:12), Zagreb – Barcelona 19:36 (9:21), Elverum – Paris Saint-Germain 22:25 (9:13).