Po zgodovinski zmagi Tadeja Pogačarja in odlični vožnji Primoža Rogliča v Andori se postavlja vprašanje, kako jima bo šlo na današnji edini vožnji na čas v sporedu 74. kolesarske dirke po Španiji. Vse oči bodo uprte v Primoža Rogliča. In tudi Tadej Pogačar zmore izjemno odpeljati. Že zdaj mu zaradi mladosti, poguma in motivacije ploska ves kolesarski svet.

Če bo šlo vse po pričakovanjih, bo Primož Roglič danes oblekel rdečo majico. Majico vodilnega bi namreč lahko oblekel že predvčerajšnjim namesto Naira Quintane. Rogličev moštveni kolega Sepp Kuss je izračunal, da je zaradi padca na makadamskem odseku zaradi izogibanja motoristu izgubil vsaj pol minute. Roglič je večino izgubljenega nadoknadil, ujel tudi tekmeca Valverdeja. Kot je poudaril njegov športni direktor Addy Engels, nikoli ne bomo vedeli, kaj bi se zgodilo brez nezgode. Na srečo padci Rogliča ne ustavijo in zmedejo. In dobro je tudi to, da je imel ob sebi pomočnika. Skozi Vuelto se je pokazalo, da ima Roglič pravo podporo in pomoč, kakršno nosilec tako močne ekipe Jumbo Visma tudi zasluži.

Trasa v okolici Pauja, kjer je bil kronometer tudi na letošnji dirki po Franciji, je zelo razgibana. Po optimističnem scenariju bi lahko Roglič na 36 kilometrov dolgi progi privozil do minute in pol prednosti pred Alejandrom Valverdejem. Nairo Quintana in Miguel Angel Lopez bi lahko zaostala še okoli 40 sekund več. Tadej Pogačar, ki bo nosil majico državnega prvaka, naj bi bil uvrščen med Rogličem in Valverdejem. Veliko bo odvisno od začetnih kilometrov vzpona, kako visoke povprečne hitrosti bo dovoljevala trasa in kako primerna bo tudi za hribolazce. Nekaj nepredvidljivosti prinaša tudi vmesni dan počitka. To je na vseh tritedenskih dirkah velika uganka za vse, saj se prav na ta dan največkrat pojavijo slabi dnevi. Tudi zato v ponedeljek brez krajšega hitrega treninga in ogleda trase ni šlo.

Po kronometru se obeta drugo poglavje Vuelte. Ob večji časovni razliki bo kontrolo morala prevzeti ekipa Jumbo Visma in velikega prelaganja odgovornosti ne bo. Vsaka sekunda s kronometra se bo štela skoraj dvojno. Tudi Tadej Pogačar se je že odločil, da ga zanima boj za skupni seštevek. Z etapno zmago je že dosegel prvega od velikih ciljev, z visokega petega mesta pa se ponuja velika priložnost, da morda konča tudi blizu zmagovalnega odra. Ni tako daleč niti od vodilnega v razvrstitvi mladih Lopeza. Seveda če si bo tudi naprej tako dobro opomogel po vsakodnevnih naporih. Iz dneva v dan bo to uganka. Po profilu je trasa v drugem tednu še težja kot v prvem, ki so ga mnogi ocenili kot najtežjega v moderni dobi Vuelte.