Helena Blagne imenitna tudi na SantorinijuNajimenitnejša predstavnica slovenske zabavne glasbe je tudi na dopustu brezhibno urejena. Kot smo izvedeli na instagramu, Helena Blagne počitnikuje na grškem Santoriniju, slikovitem otoku, ki zmore gostiti tudi najzahtevnejše goste. Temu primeren je tudi njen počitniški modni slog, ki poleg obveznih plažnih dodatkov vključuje brezhibno naličene ustnice in veliko sijočega nakita. Pevka je ob fotografiji zapisala, da je poletje v njenih mislih, sledilci pa so ji med drugim zaželeli krasen dopust ob »čarobni arhitekturi in večerjicah«.

Predsednikov sin na plaži bere HeglaLe redkokdo posega po zahtevnem čtivu filozofa Hegla, še manj običajno pa je, da bi to počeli na plaži. A prav to je letos zamikalo predsednikovega sina Luko Pahorja, ki je na morje tovoril paket čtiva za najvišje intelektualce, kakršen očitno postaja tudi sam. Še preden sta se z očetom v ujemajočih se športnih copatih odpravila na pohodniško turo po Sloveniji, je s sledilci na instagramu delil utrinek s počitnic, spodaj pa naštel, katere avtorje vse tam prebira. To so poleg že omenjenega Hegla še filozof Fichte, Freud in Plečnik, za nameček pa še izvod konkurenčnega dnevnega časopisa. Sledilci so bili načeloma navdušeni, eden od njih pa je priznal celo, da mu zavida, saj sam zmore brati le eno pretenciozno čtivo naenkrat.

Vili Resnik vesla v stoje in peče na žaru


View this post on Instagram

Ni ga čez ribice....#fish

A post shared by Vili Resnik (@viliresnik) on


Pevec Vili Resnik ima na morju drugačne navade in namesto na filozofijo prisega na slovensko dopustniško klasiko. To pomeni manj branja oziroma počitka in več akcije. Glasbenik se je odpravil na hrvaški otok Pag, tam pa je pekel ribe na vrtnem žaru, saj, kot je zapisal na instagramu, »ga ni čez ribice«. Preizkusil se je tudi v pohodu na razgledno točko in seveda v tako imenovanem supanju ali veslanju v stoje, zdaj že obvezni vodni aktivnosti večine slovenskih turistov na hrvaški obali.

Za Plestenjaka ni sobe 102


View this post on Instagram

...manjka 10ka spredaj:( J.

A post shared by Jan Plestenjak (@janplestenjak) on


Jan Plestenjak v primerjavi s stanovskimi kolegi sicer pretežno skopari z informacijami o lokacijah, kjer preživlja svoj čas, a na instagramu smo vendarle izvedeli, da je pred kratkim prespal v hotelu z oštevilčenimi sobami. Tam so mu namenili sobo številka dve, saj je bila nastanitev najbrž preveč butična, da bi imela vsaj 102 enoti. Pozornejše je na fotografiji ključa hotelske sobe sicer pritegnilo nekaj drugega – Jan Plestenjak nosi prestižno ročno uro znamke Omega, za katero je treba odšteti več tisoč evrov.

Lutke, ki spodbujajo svetništvoMed profili na instagramu, ki zanimajo nekatere predstavnike slovenske duhovščine, na primer nekdanjega vojaškega vikarja Jožeta Pluta, je tudi ameriška znamka otroških lutk Dolls from heaven (»nebeške punčke«). Gre za omejeno kolekcijo lutk slavnih krščanskih svetnikov v otroški podobi, ki naj bi, pravijo predstavniki na instagramu, tudi vaše otroke spodbudile, da stopijo na svetniško pot. Kolekcija sestoji iz moških in ženskih predstavnikov, a je precej omejena – poleg Marije in Ivane Orleanske lahko izberete samo še sveto Terezo ali pokojnega papeža Janeza Pavla II. Za lutko boste odšteli okoli sto evrov, na voljo pa so tudi dodatna oblačila – sveto Terezo lahko oblečete v obhajilno obleko ali nuno, pri papežu pa izbirate med obredno haljo ali mornarsko uniformo.

Mirko Mayer poleti ne razmišljaTelevizijci imajo v poletnem času povečini dovolj priložnosti za podaljšani dopust in tako je očitno tudi z Mirkom Mayerjem s Planet TV. Kot nas obvešča prek svojega instagrama, večino časa preživi v družbi svoje zaročenke in sodelavke Kaje Flisar, s katero veliko jesta in potujeta. Za protiutež Mayer sicer ponuja tudi nekaj utrinkov iz hladnejšega obdobja, ko je imel glavo še polno misli, na sebi pa toplo jopico. V poletnem času si je namreč, kot je razložil sledilcem, strogo prepovedal preveč razmišljati.