Devetnajstletni Aleksej Bjelogrlić je lani v Beogradu zbil motorista, ki se je pri tem lažje ranil, časopis Srpski telegraf pa je 14 mesecev pozneje poročal, da je mladenič pobegnil s kraja nesreče in da poškodovanemu ni pomagal, hkrati pa naj bi njegov oče plačal ponesrečencu, da ne toži Alekseja. Dragan Bjelogrlić in njegov odvetnik sta zato prejšnji teden sklicala konferenco in pojasnila okoliščine nesreče, Bjelogrlić pa je bil oster do pisanja srbskih medijev.

Srbija ni samo njihova

Kot je dejal Bjelogrlić, je njegov sin resda povzročil nesrečo, a s kraja nesreče ni pobegnil, temveč je poklical prvo pomoč in ostal ob motoristu. Pozneje je šel na policijsko postajo in prijavil nesrečo ter obiskal ponesrečenca v bolnišnici. S ponesrečencem je danes vse v redu, v dobrih odnosih so tudi z njegovo družino. Alekseja Bjelogrlića po soglasju s ponesrečencem niso krivdno preganjali, kaznovali so ga s 1200 evri kazni.

Ob lažnem poročanju je Bjelogrlić na konferenci dejal: »Ne boste me utišali, kdor koli že ste. Vi, ki to delate, ste se zmotili, če mislite, da je Srbija samo vaša. Malo je tudi moja.« Bjelogrlić je s tem citiral svoj lik iz serije Sence nad Balkanom.

Ozračje se je na konferenci zaostrilo, ko je eden od novinarjev Bjelogrlića vprašal, ali je njegov sin v času nesreče res vozil brez vozniškega dovoljenja, kot je poročal Srpski telegraf. Bjelogrlić je odgovoril, da te informacije nima, nato pa je zavrnil dodatna pojasnila v zvezi s tem. Medije je pozval, naj v prihodnje ves strup zlijejo neposredno nanj ter naj ne vpletajo njegove družine in otrok: »Jaz sem tukaj z imenom in priimkom.«

Bjelogrlićev sin Aleksej se bo v prihodnje verjetno moral s tovrstnimi obtožbami soočati sam, saj, tako kaže, stopa po očetovih stopinjah. V novi sezoni Senc nad Balkanom je namreč dobil vlogo Benzinca, boksarja iz naselja Jataganmala.

Kot je za medije povedal Bjelogrlić, sta idejo, da dajo vlogo njegovemu sinu, dobila scenarista Dejan Stojiljković in Boban Jevtić. Bjelogrlić je ob pisanju pri sinu preveril, kako resen je v svoji nameri, da se vpiše na študij igre, ko pa je videl, da je Aleksej zelo zagret, se je odločil, da mu da vlogo v seriji, da vidi, kako se bo izkazal.

Bjelogrliću je bilo seveda nekoliko neprijetno, ko je bil v seriji režiser svojemu sinu, saj ni vedel, ali naj nanj gleda kot na sina ali na igralca. Kljub temu je prepričan, da je sin dober igralec in da se lahko tudi v prihodnje ukvarja s tem, saj je z vlogo v Sencah opravil svojevrsten test.

Druga sezona Senc nad Balkanom, ki bo kmalu na ogled na malih ekranih in spletnih platformah, naj bi bila precej bolj v znamenju politike kot prva. Bjelogrlić kljub temu trdi, da so se trudili, da Sence nad Balkanom ne bi bile politična serija, temveč da je politika samo ozadje, ki podpira usode likov; te so prepletene s policijo, mafijo in drogami, ob tem pa je vpletenost politike neizbežna. »Ta vojna se nikakor ne konča,« naj bi bil citat, ki najbolje opiše tako drugo sezono kot Balkan na splošno. V seriji so načrtovali, da bi se lik Maje Davidović, ki jo igra Marija Bergam, srečal z Nikolo Teslo, a so si na koncu premislili. Serijo so namreč pisali do konca snemanja, naknadno so se vračali k nekaterim epizodam in jih popravljali, zato igralec in režiser upa, da so uspešno sklenili vse linije in se izognili temu, da bi bili preveč didaktični.