Štiri tekme, štiri zmage. Slovenka Janja Garnbret je na začetku letošnje sezone še naprej izjemno vroča in v svetovnem pokalu v balvanskem plezanju ostaja nepremagljiva. Tokrat je slavila v kitajskem Wujiangu in si s tem zagotovila težko ulovljivo prednost v boju za balvanski seštevek sezone.

»Vedno je čudovito zmagati v svetovnem pokalu. Tega se nikoli ne bom naveličala. Sem izjemno srečna, da sem se lahko v finalu zbrala in še enkrat zmagala. Bala sem se le, da se bo ponovil lanski oktober, ko jim zaradi dežja finala, takrat v težavnosti, ni uspelo izpeljati, a se to ni zgodilo in tako sem res zadovoljna z razpletom,« je bila po finalu srečna šampionka iz Šmartna pri Slovenj Gradcu. To je bila za njo sicer 23. zmaga v svetovnem pokalu. Garnbretova ne kaže znakov utrujenosti in je znova svojo nalogo v vseh treh krogih tekmovanja, kvalifikacijah, polfinalu in finalu, opravila brezhibno kot edina z osvojenimi trinajstimi vrhovi smeri.

Japonski obračun za drugo mesto je dobila Akiyo Noguchi, Ai Mori je pristala na tretjem mestu. Preostali Slovenki Katja Kadić in Lučka Rakovec sta tekmovanje končali na 13. in 15. mestu. V moški konkurenci se je zmage veselil Japonec Tomoa Narasaki, drugi je bil njegov rojak Kai Harada, Avstrijec Jakob Schubert pa je s tretjim mestom preprečil trojno japonsko zmagoslavje. Gregor Vezonik, Jernej Kruder in Anže Peharc so slovenske nastope v polfinalu zaključili na 15., 16. in 20. mestu.

Do konca balvanske sezone svetovnega pokala sta še dve tekmi, sezona v težavnosti pa se bo začela junija.