Slovenska plezalka Janja Garnbret je na balvanih v letošnji sezoni še naprej razred zase. Po tekmah za svetovni pokal v Meiringenu in Moskvi je na najvišjo stopničko stopila še v Kitajskem Chongqingu. 20-letnica je bila najboljša že v kvalifikacijah in polfinalu, popuščala pa ni niti v finalu, v katerem je rešila vse štiri balvanske probleme v najmanjšem številu poskusov. Njen uspeh je pred tem s tretjim mestom, prvimi stopničkami v svetovnem pokalu, dopolnil Anže Peharc.

Dominacija Janje Garnbret v letošnji sezoni na balvanih je zares impresivna. 20-letnica iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu je na prvi postaji kitajske turneje preplezala vseh trinajst smeri od prvega do zadnjega oprimka, pet v sobotnih kvalifikacijah in po štiri najprej v današnjem polfinalu in nato še finalu. Za Slovenko je drugo mesto osvojila Japonka Akijo Noguči, tretja pa je bila Avstrijka Jessica Pilz. Katja Kadić, ki se je odlično odrezala v kvalifikacijah in polfinalu, v katerem se je uvrstila tik za vodilno Garnbretovo, je v svojem prvem finalnem nastopu letos, brez preplezane smeri do vrha, s štirimi conami vpisala šesto mesto.

V moški konkurenci se je zmage veselil Francoz Manuel Cornu, drugo mesto je pripadlo Japoncu Tomoi Narasakiju, tretje pa Slovencu Anžetu Peharcu. Ta je sobotne kvalifikacije sklenil kot deveti, nato pa v današnjem polfinalu odlično plezal in v finalu branil mesto vodilnega. Na koncu mu do zmage ni uspelo priti, a je bil s prvimi stopničkami v svetovnem pokalu kljub temu izjemno zadovoljen. Od ostalih Slovencev je Gregor Vezovnik v polfinalu zasedel osmo mesto in je za malenkost zgrešil šesterico najboljših. Lučka Rakovec je tekmovanje končala na 12. mestu, Vita Lukan pa je slovenske nastope med ženskami zaokrožila na 15. mestu. Mia Krampl je v kvalifikacijah osvojila 23. mesto. Najboljši slovenski plezalec na balvanih Jernej Kruder, ki je zmagal na zadnji tekmi svetovnega pokala v Moskvi, je bil v kvalifikacijah neuspešen in je pristal daleč pod željami, in sicer na 34. mestu.