Slovenci se tudi na zadnji hitrostni preizkušnji sezone niso prebili v osmino finala in izločilne boje. Najhitrejši Slovenec v kvalifikacijah je bil Jernej Kruder, ki je steno s fiksnimi oprimki premagal s časom 8,755 sekunde. Anže Peharc se je v steni zadržal 9,1 sekunde. Kruder je bil med moškimi 53., Peharc 55.

Pri ženskah je Lučka Rakovec s časom 10,581 sekunde postavila 36. čas ženskih kvalifikacij, Mia Krampl je bila s časom 12,507 sekunde 46. V izločilne boje se uvrsti najboljših 16 v vsaki od kategorij. Pri ženskah je norma za polfinale znašala 8,712 sekunde, pri moških pa je bil limit postavljen pri 6,057 sekunde.

Janja Garnbret se je odločila, da bo kvalifikacije hitrosti izpustila in se pripravila na sobotno tekmo v težavnosti. Zadnji preizkušnji sezone, konec prihodnjega tedna se bo karavana ustavila še v Inzaiu na Japonskem, bosta odločali tudi o zadnjih tekmovalcih, ki se bodo merili na kvalifikacijski tekmi za olimpijske igre konec novembra v Toulousu.

Nanjo sta že uvrščeni Rakovčeva in Kramplova, trenutno peta oziroma deveta v skupnem seštevku kombinacije, dobro kaže tudi Kruderju in Peharcu, ki sta trenutno na 18. oziroma 19. mestu. Garnbretova, ki je na prvem mestu v seštevku kombinacije, si je olimpijsko vozovnico priplezala že avgusta na SP v Hačiojiju. Vsaka država ima sicer na voljo le štiri olimpijske kvote, dve ženski in dve moški. V kvalifikacijah v Toulousu pa bo lahko nastopilo le 20 tekmovalcev oziroma tekmovalk.