Časi, ko le vzamete kos kruha in nanj nekaj namažete ali položite so mimo. Življenje je prekratko, da bi na kruh mazali vedno le nutello, pašteto ali sirni namaz! Pripravite si nekaj posebnega, nekaj okusnega, nekaj nenavadnega. In tu v igro pride humus.

Humus si lahko enostavno pripravite kar doma. Recept za pripravo domačega humusa najdete na strani Domači humus.

Za pripravo sendviča lahko izberete kateri koli kruh, na fotografiji je bela štruca. Odličen bi bil s polnozrnatim kruhom ali pa z ajdovim z orehi. Kruha ni treba nujno popeči, je pa priporočljivo, saj ima popečen več okusa, je topel in še bolj kompakten, saj skupaj bolje drži “težak” nadev.

Uporabite lahko svežo papriko, a v tem primeru avokado za svežino pokapajte z nekaj kapljicami limoninega soka. Uporabite pa lahko seveda vložene rdeče ali rumene paprike.

Pa še zadnja malenkost glede sestavin. Namesto petešilja lahko uporabite tudi sesekljano svežo meto.

In še najpomembnejše? Sendvič lahko pripravite tudi vnaprej! A za na pot ga nujno ovijte s folijo za živila, da vam nadev ne spolzi ven.

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT

Sestavine za 1 sendvič:

• 2 kosa kruha

• 1 žlička humusa

• 1/4 avokada

• 1 ščepec sesekljanega svežega peteršilja

• 1 košček fete

• 1 file vložene rdeče paprike

• nekaj kapljic olja

PRIPRAVA

Najprej pripravite vse sestavine. Kruh narežite na rezine, prav tako pa tudi papriko in avokado. Peteršilj sesekljajte.

Rezine kruha popecite na suhi ponvici. Popečen kos kruha namažite s humusom, nanj razporedite avokado in papriko. Nato na papriko nadrobite feto in okrasite s sesekljanim peteršiljem.

Sendvič pokrijte z drugo rezino kruha in postrezite!