Že lansko leto so v podjetju Adria Airways Tehnika odpustili dva sindikalna predstavnika. Eden izmed njih Roman Repnik je moral družbo zapustiti, saj naj bi parkiral na parkirišču za stranke in brez registracije zapustil delovno mesto. Podobni pritiski pa se po besedah zaposlenih letalskih tehnikov nadaljujejo. Zaposleni navajajo, da so prejeli pisne opomine zaradi prezgodnjega prihoda na delovno mesto za pet ali dve minuti, eden izmed delavcev pa je bil deležen tudi opomina zaradi pritiska napačne tipke ob registraciji v kadilnico.

Iz družbe pritiske na zaposlene zanikajo. Dobre razmere utemeljujejo z visokimi plačami zaposlenih - povprečna plača zaposlenih v podjetju naj bi bila namreč 2400 evrov, opomine za prezgodnji prihod na delovno mesto pa komentirajo kot »nesorazmeren ukrep, ki ni imel posledic«, poroča MMC.

Letalski tehniki ob prestrogih opominih navajajo še druge ukrepe, zaradi katerih je družbo od privatizacije leta 2013 zapustilo že 19 od 90 letalskih tehnikov. Pravijo, da so jim na delovna mesta namestili tudi video nadzor in umaknili kavče za počitek in avtomat za kavo. Po besedah predsednika sindikata letalskotehničnega osebja v Adrii Airways Tehnika Mateja Jemca, ki ga je direktor družbe v letošnjem letu tudi tožil zaradi obrekovanja, je vsak letalski tehnik, ki družbo zapusti, velika izguba, saj gre za strokovne kadre, ki jih je v povprečju izobražujejo deset let.