Ne vemo, kje in s kom je bila, a evroposlanka Tanja Fajon nam je na instagramu sporočila, da je za njo posebno zanimiv in nepozaben dan s posebnimi prijatelji. V turbanu, etnično zaznamovani opravi in nasmejana se je fotografirala pod neke vrste kupolo. Poslanka stranke SD, ki sicer dela v Bruslju, se je pred nepozabno izkušnjo zadnje tedne ukvarjala s Katalonijo. Podpirala je pravico do samoodločbe in obsojala referendumsko nasilje, fotografijo z druženja ob kavi s katalonskim prijateljem na Bledu pa objavila tudi na instagramu. Ob tem je malce nerodno le to, da je srečanje namesto pod ključno besedo »Catalonia« označila s »Catania«, ki je mesto na Siciliji. Črke so majhne, se zgodi.

#photooftheday #special #day with special #friends #unforgettable

A post shared by Tanja Fajon (@tanja.fajon) on

Na neznanem kraju pa za spremembo niso zalotili Janeza Janše. Ob koncu tedna se je zglasil na golf igrišču Arboretum, kjer se je prejšnji teden rekreiral že Jure Godler, in podobno kot Tanja Fajon tudi sam zaznamoval neke vrste nepozaben dosežek. Politik, ki je trenutno aktualen zaradi zapletov okoli sodnih vročil, nam je tokrat namesto planinske pokazal svojo golf opremo in se pohvalil, da mu je uspel zamah »eagle« pri petnajsti luknji. To pomeni, da je žogo v luknjo spravil z dvema zamahoma manj, kot je za tisto luknjo predvideno.

Eagle na 15 #arboretum

A post shared by Janez Janša (@jjansasds) on

Kandidatki za predsednico Slovenije Angelci Likovič družbena omrežja očitno upravljajo ljudje, ki se zavedajo, da tradicionalna delitev domačih opravil ni več v modi. Ženska ni samo za ob štedilnik in tako smo na instagramu dobili zasebne utrinke zakoncev Likovič, na katerih skupaj tako kuhata kot nekaj betonirata na domačem vrtu. »Rada delava skupaj. Z možem sva dober tim,« sporoča Angelca na instagramu, kjer sicer pogosto piše proti pravici žensk do splava. Te dni je objavila celo novico o srečanju s predsednikom računskega sodišča Tomažem Veselom, za katerega je napisala, da jo je med drugim navdušil s pozitivnim odnosom do vrednot, ki jih zastopa stranka Glas za otroke, in ji menda podaril tudi svojo kuharsko knjigo.
Po več mesecih stopnjevanega medijskega navdušenja in začudenja na temo nosečnosti Tanje Žagar je pevka končno postala mama. Mediji so ob tem dobili tudi uradno potrdilo v zvezi z očetom – Miki Šarac se je javil kar sam in izbrane novinarje v petek popoldne s SMS-sporočilom obvestil, da se jima je rodil sin Karlo. Pevka se je tri dni po porodu že oglasila s fotokolažem na družbenih omrežjih, kjer je, izvrstno razpoložena in urejena ter obkrožena z baloni, sporočila, da je petek trinajsti zanjo postal najsrečnejši dan in da Karlo že »žaga« doma.
Zadnjega konca tedna poslanka in nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek morda ni opisala kot nepozabnega, kljub vsemu pa je postal vreden omembe. Na instagramu je namreč objavila priznanje, ki ga je s strankarskimi kolegi prejela na tekmovanju v pripravi in kuhanju bujte repe. Dogodek je potekal v Murski Soboti, ekipa Bratuškove pa se je uvrstila na tretje mesto. Za najboljšo repo so sicer razglasili tisto, ki jo je pripravila domača ekipa Mestnih četrti Murska Sobota, drugo mesto pa so zasedli člani Socialnih demokratov, z županom Murske Sobote na čelu.
Namesto pripravljanja jedi sta raje dosegala presežke v kategoriji hamburgerjev kulinarično ozaveščena Danica Lovenjak in kuharski mojster Janez Bratovž, ki sta se obroku hitre ulične prehrane primerno »parkirala« kar na pločnik, kot to počne svobodomiselna mladina. Dobro hrano, izvrstno družbo in lepo vreme sta si privoščila na Festivalu hamburgerjev in piva v Ljubljani, ki je med koncem tedna potekal na Pogačarjevem trgu.