Medtem ko smo se sprijaznili, da se je Dominik Kozarič s predsedniško kandidaturo očitno samo šalil, smo se morali navaditi tudi na možnost, da bomo na predvolilnih soočenjih poslušali življenjske nazore Angelce Likovič. Sodeč po družbenih omrežjih podporo za kandidaturo zbira tudi Damjan Murko, ki ima do zdaj vsaj dva podpisa – svojega in neznanega dekleta na fotografiji, ki je nastala pred vhodom ministrstva za obrambo.

Zbiranje podpisov. Nekaj trdega je bi rabila, pa sem ji dal hrbet.

A post shared by Damjan Murko (@damjanmurko) on

Znameniti narodno-zabavni vokalist Alfi Nipič bo čez nekaj tednov dopolnil 73 let, a še vedno rad nagovarja mlade generacije. Pevec, ki nam je že v devetdesetih pokazal, kako je slišati in predvsem videti, če narodno-zabavno uspešnico prirediš v hit za v diskoteko, se je lani med drugim na oder postavil s hiphop izvajalcem Nipkejem (delita si enak priimek), zdaj pa smo ga opazili na instagram profilu Poskočnih muzikantov. Fantje iz najbolj moderno napravljenega in počesanega narodno-zabavnega benda pravijo, da z Nipičem snemajo novo skladbo, kmalu za tem pa so razkrili še, da bo enaka čast doletela tudi nič manj legendarnega Edvina Fliserja.

Snemamo z Alfijem! 😁#video #record #maribor

A post shared by POSKOČNI muzikanti (@poskocni.muzikanti) on

Razvadili smo se, da slovenski košarkarji na letošnjem evropskem prvenstvu redno zmagujejo, zato smo posebej navdušeni nad simpatično fotomontažo, ki jo je po zmagi s Finsko objavil vztrajno izjemni Goran Dragić. Zaradi priimka in svojih dosežkov je znan kot Dragon (zmaj), takšen vzdevek pa si je prisodil tudi na svojem profilu na instagramu. Dragić se je s fotografijo zahvalil vsem oboževalcem, ki so fante prišli podpret v Helsinke, gledalce trenutno že mirujoče epske serije Igra prestolov pa bo razveselil podatek, da je Gogi posnetek objavil pod oznako »dracarys«, besedo, s katero zmajem v nadaljevanki ukažejo, naj bruhajo ogenj.
Promocijo na družbenih omrežjih obvlada tudi marljivi pesnik in pisatelj iz Prekmurja Feri Lainšček. Poleg rednih objav naravnih znamenitosti in utrinkov svojih literarnih del v sodelovanju z mlado glasbenico Ditko pripravlja koncerte uglasbene poezije, naslovljene po njegovi pesmi Ne bodi kot drugi, in jih med drugim oglašuje s fotografijo, na kateri s svojim tipično resnim izrazom v roki drži črnega vrana. Najbrž zaradi svoje istoimenske pesmi, v kateri pesni, da bo na veji nekoč v prihodnosti sedel črni vran, medtem ko nekdo »godca čakal bo zaman«.

Ditka & Feri / Zakojca / 6. 9. ob 20:00

A post shared by Feri Lainšček (@ferilainscek) on

Na instagramu ima uradni profil tudi večina slovenskih nogometnih klubov, ki redno objavljajo utrinke s treningov in tekem. Timsko vzdušje so ta teden na sliki ujeli tudi fantje iz rumene ekipe nogometnega kluba Domžale, na kateri je verjetno ovekovečena obvezna motivacijska minutka pred začetkom tekme. Ali pa je nekdo od nogometašev praznoval rojstni dan in soigralcem ravno med fotografiranjem delil piškote.

Ena ekipa - en cilj! #skupajdovrha #rumenadruzina

A post shared by NK Domžale (@nkdomzale) on

Na promocijskem profilu novega nizkoproračunskega filma Milice, za katerim stoji Franci Kek in prihaja v kinematografe oktobra, sta se znašla tudi legendarna voditelja Jonas Žnidaršič in Sašo Hribar. Menda bosta upodabljala sodelavca češke mafije, ki povzročata težave policistu oziroma miličniku Keku in njegovim. Film bo nedvomno pritegnil dovolj pozornosti, saj je natrpan z eminencami s slovenske estrade – sodeč po dosedanjih objavah na instagramu lahko pričakujemo prizor z Janom Plestenjakom, Denisom Avdićem in Jožetom Potrebuješem.