🌽🌽🌽#koruznik #glodalec #cornfields #goldenretriever #autumn🍁

A post shared by K A T A R i N A Č A S (@katarinacas1) on

Prejšnji teden smo zlatega prinašalca nekdanjega ministra Žige Turka razglasili za morda najsrečnejšega psa na svetu. Zdaj se nam dozdeva, da je življenje enako prijazno tudi do štirinožnega kolega Katarine Čas. Če sodimo po objavah na instagramu vsem najljubše slovenske igralke, je radoživi zlati prinašalec Yoda redno na sprehodih, vestna lastnica ga s sabo večkrat odpelje tudi na morje. Nazadnje ga je takole ujela v objektiv med glodanjem koruznega storža, ki ga je sodeč po nagajivem izrazu morda kar sam izmaknil iz bližnjega nasada. Kot se za koruzo tudi spodobi.

"Delovna" sobota ... Goriška Brda ... trgatev ... Čudovit dan!

A post shared by Alenka Bratušek (@abratusek) on

Jesenske pridelke je poleg Yode konec tedna obirala nekdanja predsednica vlade in poslanka Alenka Bratušek, ki na družbenih omrežjih tudi sicer objavlja predvsem aktivnosti v prostem času, takšne v naravi, ki zahtevajo bolj športna oblačila. Po navadi je razpoložena pohodniško, tokrat pa se je udeležila trgatve v Goriških brdih, kjer je menda delala vso soboto. Počivala ni niti v nedeljo, saj je objavila fotografijo med pripravljanjem mareličnih cmokov, po njenem odlične izbire za sladico ob nedeljskem kosilu.

Luške oljke so dobro obrodile. #oljke #olje #zelenopristanisce

A post shared by Luka Koper Port of Koper (@lukakoper) on

Zadnje tedne niso obrodile le trte in koruza, navdušeni so tudi mnogi gobarji, ki so na svoj račun prišli zaradi obilnega deževja. Za nenavadno presenečenje rastlinske vrste je ob vsem tem poskrbela še oljka v pristanišču Luke Koper, kjer so sicer bolj vajeni rokovanja z uvoženimi pridelki. Še pred kakšnim mesecem so na svojem uradnem profilu na instagramu objavili iz Argentine uvožene zaboje limon in nam zagotavljali, da nam vitamina C zlepa ne bo zmanjkalo, zdaj pa se že hvalijo s posnetkom živo zelenih oliv, ki so jim zrasle v ugodnih podnebnih razmerah koprskega pristanišča. Fotografijo so objavili pod ključno besedno zvezo »zeleno pristanišče« in nepresenetljivo gre za edino objavo v tej kategoriji.

Vedno na puno #GremoMaribor

A post shared by NK Maribor (@nkmaribor) on

Fantje iz nogometnega kluba Maribor so se v ponedeljek odpravili na tekmo drugega kroga lige prvakov v Sevillo, kjer so se pomerili s tamkajšnjim klubom. Andaluzijci so jih premagali s 3:0, Mariborčani pa so bili dobro razpoloženi vsaj pred odhodom v Španijo, saj so se med čakanjem na letališču takole nasmejani kratkočasili s partijo enke. Nasvet za prihodnjič: glede na barve in številke, ki jih v rokah drži nogometaš Blaž Vrhovec, morda ni odveč, če bi mešanju kart v prihodnje namenili malce več pozornosti. Igra bo na tak način bolj pestra.
Medtem ko je sodelovanje na predsedniških volitvah zaradi premajhnega števila zbranih podpisov opustil diplomat Milan Jazbec in to na žalost pospremil celo z izbrisom računa na instagramu, je svoj račun na tem družbenem omrežju končno bolj aktiviral zdaj tudi uradni predsedniški kandidat Marjan Šarec, ki z avtobusom potuje po slovenskih krajih in se spoznava z lokalnimi prebivalci. Šarec po novem piše tudi spletni dnevnik, ki ga je šaljivo primerjal z dnevnikom ladijskega kapitana v nadaljevanki Zvezdne steze. Med drugim je že zapisal, da mu snemanje selfijev ni blizu, a ljudem vseeno ustreže, saj jim to dosti pomeni, pa tudi, da se čudi, da ga še vedno sprašujejo, ali se bo zaradi svoje preteklosti med opravljanjem funkcije šalil in imitiral. Tisti, ki ga poznajo, pravi, vedo, da je prekleto resen. Nekateri celo, da preresen.

Glasbena banda spet na kupu. #dejanvunjak #čuki #koncert #zabava #glasbeniki #druženje

A post shared by Dejan Vunjak (@dejanvunjak) on

Bili so časi, ko sta Marko Vozelj in Jože Potrebuješ veljala za najbolj zaželena mladca iz Čukov, druge člane zasedbe v zrelejših letih pa so oboževalke večkrat po krivici prezrle, kaj šele, da bi si zapomnile njihova imena. Edini član originalne postave zdaj, skoraj trideset let pozneje, ostaja idejni vodja Potrebuješ in stvari se z izjemo fenomena Jernej Tozon v resnici niso kaj dosti spremenile. Na skupinski fotografiji, ki jo je objavil glasbeni kolega in zmagovalec šova Ples z zvezdami Dejan Vunjak, lahko vidimo, da gospod Potrebuješ še vedno premore dovolj mladostniške razposajenosti za dinamični življenjski slog glasbenika, ki redno nastopa na koncertih, in da imen preostale polovice zasedbe še kar ne znamo na pamet.