Od za zdaj še aktualnega predsednika Slovenije smo se vseh nalašč trapastih objav na instagramu že tako navadili, da nas novi poskusi komajda še vznemirijo. Daleč smo prišli od domotožja na stopnicah, zaradi katerega je norela slovenska spletna skupnost, dandanes se le redko kdo še spotakne ob vsakodnevne bizarnosti, ki jih njegovi strokovnjaki za komunikacijo objavljajo na družbenih omrežjih. Prejšnji teden je zalival drevo, objavil pismo, ki mu ga je v znamenje podpore poslal neki slovenski deček, štuporamo nosil članico svoje ekipe in meditiral ob nekem drugem drevesu. Tokrat se je držal za roke s slamnato žensko, ne dvomimo pa, da si podobno vsebino lahko obetamo vsaj še v prihodnjih tednih. Pa potem?

Parček. / A couple. #skupaj #together #BP7 #pahor #president #presidentpahor #slovenia

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor) on

Med predsedniškimi kandidati, ki so vozila prelepili s svojo podobo, na družbenih omrežjih največkrat zasledimo avtobus Marjana Šarca, na profilu na instagramu Nove Slovenije pa so nam zdaj pokazali tudi kombi Ljudmile Novak, parkiran ob sončnem zahodu na podeželju. Kandidatka sicer nima svojega osebnega profila in tako gre vsa promocija njenih predvolilnih aktivnosti skozi strankina omrežja, kjer srednje navdušeno spremljajo turnejo svoje predsednice. Pod to fotografijo so zapisali »naprej, v svetlo prihodnost«, kar sicer ni najbolj splošno uveljavljena simbolika sončnega zahoda.

Naprej, v svetlo prihodnost!#predsednica #predsedniškevolitve #president #elections #volitve #najboljše #sunset #sunset_ig

A post shared by Nova Slovenija (NSi) (@novaslovenija) on

Ni kaj, kampanje se je večina predsedniških kandidatov lotila resno in videti je, da so dobro preučili vladajočo konkurenco. Tako po novem lahko spremljamo prej mirujoči profil na instagramu koprskega župana Borisa Popoviča, ki se je v podporo gradnji drugega tira na spletu sicer aktiviral že septembra. Prvi selfi je posnel z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, nadaljeval z obiskom mariborskega in ljubljanskega tedna mode, sedel na policijskem motorju in pred nekaj dnevi takole prikupno hranil mladega jelenčka ob gostišču Jelenov greben, kjer vam divjačinsko meso kot specialiteto sicer postrežejo na krožniku.
Verjetno ste ob cesti opazili reklamni plakat za novi veledogodek motivatorja Smiljana Morija, ki bo tokrat razlagal o marketingu na »naslednjem nivoju«. A morda ste zamudili, da se mu bo na dogodku pridružil Filip Pesek, triindvajsetletni sin voditeljice in novinarke TV Slovenija Rosvite Pesek. Nekdanji košarkar, ki je nekaj časa živel v ZDA in se tam menda naučil veliko o marketingu, se na instagramu predstavlja kot podjetnik, govorec in voditelj oddaje »Filip Pesek live«, v svojih objavah pa, se razume, veliko motivira. Poleg klasičnih motivacijskih citatov in nasvetov za uspešno prodajo na primer tudi o desetih stvareh, ki jih nismo vedeli o orgazmu. Pri slednjem nas je vrgel na finto: ko smo v videu želeli preveriti, česa ne vemo, nam je razložil, kako pomembni so v marketingu privlačni naslovi.

Oops I did it again...

A post shared by Filip Pesek 🔥 (@filippesek) on

Poslanka SDS Anja Bah Žibert na svojem profilu na instagramu objavlja tako službene kot prostočasne dejavnosti. Včasih, ko se vidi po televiziji med sejo državnega zbora, slika in objavi televizijski ekran, na profilu pa najdemo tudi fotografije z drugih sestankov in z dopusta, ko se rada preizkusi v kakšnem adrenalinskem športu. Pridejo tudi trenutki za selfije, a ta teden je poslanka objavila kar v spletni trgovini ogledana sončna očala. Svojim sledilcem je v šali sporočila, da bi »imela spet nova« in kako upa, da najde sponzorja. »Mož, kje si,« se je pošalila za konec in pripis pospremila z ikonami za smeh do solz. Očala na fotografiji sicer stanejo 550 ameriških dolarjev.

Jaz bi imela spet nova...upam, da najdem sponzorja...moz, kje si😂😂😂

A post shared by Anja Bah Žibert (@anjabahzibert) on

Nad predvolilne obljube predsedniških kandidatov se zgrinja senca satire, bi se lahko pošalili ob posnetku Jureta Godlerja, ki se je po nekajmesečnem premoru ponovno aktiviral na družbenem omrežju, kjer komuniciramo predvsem z lepimi fotografijami. Spletno prebujenje najbrž lahko pripišemo novi sezoni njegove političnosatirične oddaje Ta teden z Juretom Godlerjem, ki se v petek zvečer vrača na Planet TV, smo se pa seznanili s tem, da je šaljivi voditelj v prostem času očitno navdušen golfist, saj je poleg pričujoče fotografije objavil tudi upočasnjeni videoposnetek enega svojih zamahov. Ne spoznamo se na tehnične podrobnosti, a videti je, da mu gre izbrana rekreacija dobro od rok.

🏌🏼#golf #golfstagram #golfcourse

A post shared by Godler (@godler) on