Poleg vuvuzel, neobičajnega navdušenja nad Slovenijo in drugih kazalnikov splošne evforije je konec tedna zaznamovalo predvsem veliko objemanja. Še preden smo po koncu finalne tekme ganjeni potočili solzo, ko se je fantom na igrišču pridružil Zoran Dragić, smo se v nedeljo že čez dan raznežili nad objavo Košarkarske zveze Slovenije na instagramu, na kateri sta se košarkarska brata Dragić takole objela med kosilom v hotelu.

#mojtim🇸🇮 je na kosilu obiskal @zoki_dragic. Zoki, pogrešali smo te #EuroBasket2017

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si) on

Preden se posvetimo standardno ciničnim komentarjem, vas razveseljujemo še z enim izkazovanjem ljubezni. Dragić in Dončić sta v epilogu zmagoslavja svoje objeme delila tudi po instagramu. Bodoči najboljši košarkar sveta Luka Dončić seveda raje objavlja trenutke nežnosti s svojim lepim dekletom, ki zanj pravi, da ima največje srce. Glede na njegovo simpatičnost in dejstvo, da Luka na instagramu nikoli ne pozabi na rojstne dneve in druge osebne praznike bližnjih, ji seveda ne bomo ugovarjali. Mimogrede, na instagramu je pred časom svoji babici voščil s fotografijo, na kateri ima komaj eno leto, babica pa nosi majico s slavnim nogometnim sloganom »Slovenija gre naprej«. Si lahko predstavljate, da smo včasih snemali popevke že v čast samo naše uvrstitve na mednarodna prvenstva?
Košarkarji so se po koncu evforije in po mnenju večine ne preveč navdušujoče prireditve na Kongresnem trgu objemali predvsem s svojimi dekleti, soprogami, mamami, očeti in tako naprej. Med bolj ljubkimi posnetki je ta, ki ga je objavil Žiga Dimec. Postavni par se je ob prihodu prvakov na domača tla takole objel, Dimec pa je pod fotografijo v angleščini zapisal, da je za vsakim uspehom odlična motivacija. S partnerico Adrijano, ki se med drugim ukvarja tudi z modnim bloganjem, sta junija dobila sina Maksa, vse prisrčnosti z dojenčkom pa tudi redno delita s sledilci na instagramu.

Behind every great success stands great motivation ❤️🏆 #celebrating

A post shared by Žiga Dimec (@zigadimec) on

Priložnost za cinizem nam je ob košarkarski evforiji na pladnju oziroma na keramičnem krožniku servirala evroposlanka Tanja Fajon. Ob koncu tedna se je očitno sladkala z melanijo, eno od mnogih sladic, ki so jih slovenske gostilne poimenovale po ameriški prvi dami iz Sevnice. Tanja Fajon ni povedala, ali je bila z naročenim zadovoljna in kje natančno si je torto privoščila, a najbrž gre za tisto najbolj prepoznavno različico iz Sevnice, ki jo delajo iz bele čokoladne pene in mandljev. Uporabe imena Nataši Pirc Musar, lokalni pravni pooblaščenki zakoncev Trump, za zdaj očitno še ni uspelo prepovedati.

Let me try #Melanija 🍰 #Sevnica #slovenia🇸🇮 😋

A post shared by Tanja Fajon (@tanja.fajon) on

Depresivno vreme ni primerno samo za sladkarije, še pred uradnim začetkom jeseni se je odprla tudi sezona savnanja. Vsaj za nepovezanega poslanca Andreja Čuša, ki je z dekletom te dni obiskal Rimske terme v Rimskih Toplicah v bližini Laškega. Lenoben dan, je pod fotografijo zapisal Čuš, ki je v zadnjem tednu na tistem območju tudi promoviral dejavnost svoje stranke Lista Andreja Čuša.

Lazy day 😍💏💤

A post shared by Andrej Čuš (@andrej_cus) on

Odložite lahko skrbi v zvezi z grozečimi terorističnimi napadi – nekdanji minister in aktualni evroposlanec Milan Zver je po instagramu namreč sporočil, da je postal »polnopravni« član odbora za boj proti terorizmu, kjer se bodo zavzemali za »reševanje problemov z enotnim glasom in sodelovanjem«. Konkretnejši ukrepi še niso znani, je pa s fotografije jasno, da bodo vključevali veliko zamišljenih zaskrbljenih pogledov.