Ni medijsko znana osebnost, a menimo, da si uporabnik, ki na instagramu deluje pod vzdevkom brutopir oziroma Šrance Flešern, nedvomno zasluži omembo v zbirki presežkov tedna na obravnavanem družbenem omrežju. Na svojem profilu gospod namreč redno objavlja šaljive »meme« na račun naših politikov in estradnikov. V minulem tednu je tako med bolj posrečenimi zgornja šala ob fotografiji Milana Jazbeca, sicer pa bodoči sledilci vsekakor lahko računate še na redno obravnavo Boruta Pahorja, Mira Cerarja in drugih vidnejših likov slovenskega političnega vrha.
Po navdušujoči zmagi nad Latvijci se naši košarkarski reprezentanti seveda nimajo časa sproščati na divjih zabavah v dobri družbi, ampak so že obremenjeni s pripravami na polfinalno tekmo s Španci. Tako so na profilu Košarkarske zveze Slovenije delili fotografijo Gašperja Vidmarja, ki ga je po tekmi namesto šampanjca v džakuziju čakala ledena kopel, nad katero je opazno navdušen.

@gasperv1987 se na polfinalno tekmo s Španijo pripravlja v ledeni kopeli #mojtim🇸🇮 #EuroBasket2017

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si) on

Vemo, pisanju o človeku, ki medijsko pozornost že leta zahteva z vztrajnim parodiranjem samega sebe, bi se morali pogumno izogibati. Prav zato šaljive domislice medijskih strokovnjakov Boruta Pahorja na instagramu v svoj program uvrstimo le občasno in se ob tem zavedamo, da nam v navado ne smejo priti niti redne novice o Damjanu Murku. A naj mu bo še tokrat. Kot je zabeležil na instagramu, so v eni od (verjetno štajerskih) slaščičarn po Murku očitno poimenovali sladoledni okus, ki na pogled deluje malce preobremenjen z različnimi okusi in prelivi. Kot da bi želel biti všeč vsem, pa zato v resnici ni nikomur.

Najboljši sladoled v mestu! Sladoled Murko. 🍦

A post shared by Damjan Murko (@damjanmurko) on

Zaposleni v Protokolu Republike Slovenije so dobili priložnost, da se oblečejo v udobnejše oprave, kot so sicer vajeni. Sodeč po fotografiji, ki jo je na svojem instagramu objavila njihova šefinja Ksenija Benedetti, so imeli ob koncu tedna službeni piknik oziroma neke vrste neformalno druženje, ki ga je zaznamovalo pravilo športno elegantnih oblačil. Obrazi so bili nasmejani, najbolj pa se je sprostila šefinja, ki se je zavoljo kakovostne gasilske fotografije kar ulegla v travo in pod posnetkom zapisala »protokol brez protokola«.

Protokol brez protokola.

A post shared by Ksenija Benedetti (@ksenijabenedetti) on

Za piknik je bil kljub slabemu vremenu razpoložen tudi promotor ekološko ozaveščene kulinarike in evroposlanec Igor Šoltes, saj je konec tedna kuhal velik lonec domačega ajvarja. Pod fotografijo je kuharski navdušenec svoje vznemirjenje med ustvarjanjem zapisal z besedami, da je »ajvar na poti do čudovitega okusa«, posnetek pa opremil s ključno besedo »chef Igor« in drugimi oznakami, zaradi katerih ga lahko na omrežju najdejo vsi, ki se zanimajo za zdravo domačo kuhanje.
Predsednik Borut Pahor je prvak slovenske instagram scene, zato smo pričakovali, da se bodo njegovi nasprotniki v letošnji predvolilni tekmi bolj angažirali s prisotnostjo na tem družbenem omrežju, kjer se nagovarja mlade. Tako pa z izjemo tudi na instagramu marljivega »resnega kandidata« Milana Jazbeca preostali večinoma vlagajo trud v objave na facebooku. Celo Angelca Likovič, ki se od nedavnega na svet jezi tudi po twitterju, je na instagramu prisotna samo prek profila svojega gibanja Za otroke in družine, kjer do zdaj niso zbrali niti petdeset sledilcev. Na nerodno posnetih fotografijah največkrat vidimo stojnice, kjer zbirajo podpise, ali pa fotografije podpornikov, kot je tale. Kot pravijo v podpisu fotografije s sedmimi všečki, je gospod stoodstotni »Prlek«, označen pa je tudi s ključnimi besedami »mož«, »oče«, »sin«, »državljan«, »prijatelj«, »sodelavec«, »sosed« in »kristjan«.