Osrednji dogodek petega kroga v slovenski nogometni ligi bo že drevi v Ljudskem vrtu, kjer bo vodilni Maribor gostil Domžale, ki zaostajajo že pet točk. Oba kluba sta uspešna v Evropi, kjer ju prihodnji teden čakata prvi tekmi četrtega kroga kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del lige prvakov oziroma evropske lige. Maribor bo že v ponedeljek odpotoval v Izrael, kjer ga v sredo ob 20.45 sredi puščave čaka tekma z Hapoelom Beer-Shevo, Domžale pa bodo v četrtek ob 20.45 v Stožicah gostile Marseille. Zaradi evropskih tekem so Domžale ustavile prodajo igralcev, potem ko sta bila Balkovec in Repas že na izhodnih vratih.

CELJE – TRIGLAVdanes ob 18. uri, sodnik: Balažič

Trener Tomaž Petrovič v Celju počasi sestavlja zasedbo, v kateri sta kot najbolj izkušena posojena igralca Luka Žinko in Dejan Kelhar. Po dveh porazih so Celjani osvojili štiri točke, a pokazali tudi obilo naivnosti, saj so proti Aluminiju oba gola prejeli z igralcem več, nato pa niso znali izkoristi niti prednosti dveh igralcev več. »Triglav je potrdil, da bo konkurenčen prvoligaš. Obdržali so celotno ekipo in nekaj dodali. So uigrani in vedo, kaj hočejo. So zelo motivirani, kar je značilno za vse ekipe po vstopu na višji nivo tekmovanj. Gre za dobro kombinacijo mlajših in starejših igralcev. So zelo neugodna ekipa in bodo trn v peti vsem v ligi,« opozarja trener Celja Tomaž Petrovič. Triglav je s tremi remiji dobil sloves ekipe neodločenih izidov, a tekma s Celjem spada med tiste, na kateri je treba osvajati točke za obstanek.

Verjetni postavi – Celje: Rozman, Brecl, Džinić, Kelhar, Travner, Vancaš Požeg, Žinko, Cvek, Kešić, Lupeta, Dangubić. Triglav: Džafić, Kuhar, Gvardjančič, Zec, Arh Česen, Mlakar, Gajić, Krcić, Robnik, Poplatnik , Đurković. Naš namig: 1.

MARIBOR – DOMŽALEdanes ob 20.20, sodnik: Perić

Evropski dvoboj. Zato je ključno vprašanje, kako se bosta Darko Milanič in Simon Rožman lotila drug drugega. Z najmočnejšo postavo ali rotacijami? »Pričakujem, da bodo nastopili v najboljši postavi, ker imajo še dan več do svoje tekme v Evropi. Glede na način igre Domžal in jasno tudi nas bo tekma zelo evropska. Prava tekma v pravem trenutku,« poudarja Darko Milanič. Nazadnje je aprila rekordno hiter gol Marcosa Tavaresa gostom vzel običajni zalet, značilen pod Rožmanom. Kapetan je najboljši strelec letos, zabil je tudi Ankaranu. Nekoliko sta kljub izjemnemu nizu sedmih zmag in remiju dolžna še Luka Zahović, ki je med tednom zbolel, in novinec Jasmin Mešanović: »Ampak igra je poletna, napadalci izredno sodelujejo, prisotna pa je velika energija.« Za igro je pripravljen tudi povratnik Martin Milec, ki bo po Milaničevi oceni hitro v odlični formi. Tri leta bo oktobra, kar so Domžalčani nazadnje slavili v Ljudskem vrtu. »Dobro smo se pripravljali na Maribor. Čaka nas težko delo, saj se zavedamo kakovosti Maribora in dobro vemo, česa so sposobni, predvsem pa je igrati v Mariboru vedno dodatna motivacija,« se v Ljudski vrt motivirano podaja Jan Repas.

Verjetni postavi – Maribor: Handanović, Palčič, Šuler, Rajčević, Viler, Vrhovec, Kabha, Ahmedi, Bohar, Tavares, Mešanović. Domžale: Milić, Širok, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Ibričić, Husmani, Franjić, Bizjak, Repas, Firer. Naš namig: 1, 0.