Izredno zanimivo, napadalno usmerjeno srečanje je sicer bolj odločno začel Atletico iz Madrida. Tokratni gostje so na Santiagu Bernabeu v srečanje krenili samozavestno, a so domačini v tradicionalni beli opravi nato hitro zagospodarili na igrišču, predvsem na krilih razpoloženih vezistov. Luka Modrić je v izjemni formi, ko pa k temu dodamo še Španca Isca in Daniela Carvajala, prehod v napad deluje praktično neustavljivo.

Že v 7. minuti je ravno naveza Isco-Carvajal poskrbela za prodor po desnem boku. Hitro in kombinatorno je Carvajal potegnil v kazenski prostor, toda ob njegovem strelu je bil na mestu slovenski vratar Jan Oblak, ki je moral posredovati dvakrat; ob odbitku nato še ob slabšem poizkusu francoskega napadalca Karima Benzemaja.

Pritisk Reala se je stopnjeval vse do desete minute, ko je priložnost po predložku Sergia Ramosa in kasnejšem odbijanju žoge izkoristil odlično postavljeni Cristiano Ronaldo. Portugalec je z zadetkom z glavo izkoristil ponujeno in potrdil izjemno strelsko formo.

Ker je bil Portugalec ob prvi podaji v prepovedanem položaju, se je že med polčasoma razvnela polemika o tem, ali bi moral sodnik Martin Atkinson prekiniti igro. 46-letni sodnik je o tem spregovoril celo z Ronaldom že med polčasoma v tunelu. »Atkinson! Ali si videl,« je zanimalo strelca gola, sodnik pa mu je odgovoril: »Najprej si bil (v offsideu), nato pa ne.«

Visok tempo ni pojenjal

Šest minut kasneje so bili beli baletniki po izvedbi kota znova v priložnosti. Oblak se je moral izkazati, ko je z glavo na drugo vratnico natančno meril povratnik, branilec Raphael Varane. Minuto kasneje se je na drugi strani pred vratarjem Reala Keylorjem Navasom znašel hitri Kevin Gameiro. Kostariški čuvaj mreže je francoskem napadalcu žogo izbil izpod nog, ko ga je ta skušal preigrati.

Visok tempo in navdahnjeni napadalni vezisti so poskrbeli za priložnosti na obeh straneh tudi v drugem delu prvega polčasa. V 29. minuti je recimo imenitno preigraval Ronaldo, poslal čudovit predložek v osrčje obrambe Atletica, do strela pa je atraktivno prišel Benzema, ki je za las zgrešil. To bi bil gotovo najlepši zadetek dosedanjega poteka lige prvakov. Za goste je priložnost po prostem strelu tri minute kasneje zapravil Diego Godin.

Varane poskrbel za čvrsto obrambo napadalnega Reala

Napadalni nogomet je prevladoval tudi na začetku drugega dela, manj je bilo le priložnosti. Tokrat črno-rumene goste ni navdihnila niti dvojna menjava v 58. minuti, ko sta vstopila Fernando Torres in Nicolas Gaitan, za povrh pa jim je prizadevanja vztrajno prekinjal mladi, a izkušeni francoski branilec Varane.

Preredke priložnosti, predvsem pa željo po zadetku v gosteh je jasno nakazala še tretja menjava Atletica, ki je prišla le deset minut zatem. Zadnji adut, ki naj bi vnesel odločilno spremembo, je bil 22-letni argentinski vezist Angel Correa. A, kaj ko ima Real Ronalda. 32-letnik ni več tako hiter kot nekoč, zato pa še bolj spreten in vedno znova na pravem mestu.

Po podaji Benzemaja se je s kar nekaj sreče žoga, ko je že bilo videti, da jo bo uspešno izbil borbeni Godin, vrnila predenj, odskočila, Portugalec je osredotočeno pospremil njen let in jo še v zraku poslal mimo nemočnega Oblaka. Varovancem Diega Simeoneja se je po drugem prejetem zadetku v 73. minuti mudilo še bolj. Atleticu je namreč letos preostala samo še liga prvakov, saj v španski ligi nima več možnosti za naslov, medtem ko so njihovi mestni tekmeci v odličnem položaju v obeh tekmovanjih.

103. zadetek Cristiana Ronalda

Možnosti za napredovanje v finale je bistveno otežil še tretji zadetek izjemnega Portugalca. Levji delež so sicer znova opravili njegovi soigralci, z izdatno mero mirnosti in samozavesti pa je Ronaldo nato počakal na reakcijo Oblaka in žogo štiri minute pred koncem rednega dela iz neposredne bližine še enkrat poslal v mrežo colchonerosov. Povratek bo zelo težak. Varovanci Zinedina Zidana so po odlični predstavi zelo blizu ponovni uvrstitvi v finale. Francoski trener je po tekmi spregovoril tudi o Ronaldu, ki ga je opisal kot unikatnega, hkrati pa izpostavil, kako pomemben je počitek za njegovega varovanca, saj se leta številnih tekem kopičijo, kar ima pri njegovih letih že vpliv.

Jutri bo odigrana še prva tekma drugega polfinalnega dvoboja med Juventusom in Monacom. Povratna srečanja pa 9. oziroma 10. maja.