Tako visoko na lestvici WTA še niste bili.

V zadnjem obdobju sem napredovala, decembra pa sem se dobro pripravila na novo sezono. Imela sem tri tedne odličnih fizičnih priprav, za kar žanjem sadove zdaj, ko igram.

Potem je boljša fizična pripravljenost ključni dejavnik napredka?

Zagotovo, ampak tudi fizično pripravljenost se da še izboljšati. Kljub temu sem trenutno bistveno bolje pripravljena, kot sem bila v preteklosti.

Zdaj ste blizu temu, da postanete najvišje uvrščena slovenska igralka.

Za zdaj še nisem prva, ampak to je dosegljiv domet, če bom prišla še do kakšnega dobrega rezultata. Ni toliko pomembno, da postanem najvišje uvrščena Slovenka, ampak da bi bila generalno čim višje. Moj namen je, da bom še naprej trdo delala, nadaljevala svojo pot, potem pa bodo prišli tudi rezultati.

Ste pričakovali takšen napredek?

Vedela sem, da sem dobro pripravljena, a da bodo boljši rezultati prišli tako hitro, nisem pričakovala. Moj napredek bo sedaj odvisen od nadaljnje forme in zdravja. Če ne bom poškodovana, lahko pridem še višje. Pomembno bo tudi to, kako bom igrala na turnirjih za grand slam.

Kakšna pričakovanja imate pred kvalifikacijami za Roland Garros?

Razmišljam pozitivno. Pripravljena sem dobro, prav tako se na peščeni podlagi dobro počutim, zato upam na najboljše. Pesek je moja najljubša podlaga, skoraj enako velja za trdo.

V preteklosti ste bili v senci drugih slovenskih igralk.

Zame je bilo dosti težje kot za nekatere druge igralke, saj nisem dobila pomoči teniške zveze. Vse so praktično financirali moji starši. Brez dvoma mi je bilo težje, toda kljub temu se s tem ne obremenjujem, saj sem vsega navajena.

Koliko še potrebujete pomoč staršev?

Na trenutni ravni malo manj, a še vedno mi morajo pomagati. Sponzorjev nimam, edino loparje znamke Yonex dobim. Druge denarne pomoči nimam.

Pa pričakujete v prihodnosti pomoč teniške zveze?

Do zdaj ni bilo nobenega sodelovanja. Upam, da bo zdaj kaj drugače in da bodo kaj pomagali. Zdaj so me vsaj kontaktirali, da se dobimo v Mariboru, ko bo turnir serije ITF.

Kakšno je sodelovanje z reprezentanco?

Za nastop na pokalu Fed v Izraelu so me prepozno poklicali, saj sem že bila prijavljena na turnir v Dohi. Če na turnirju ne bi nastopila, bi morala plačati visoko kazen. Če se letos ni izšlo, upam, da bom lahko za reprezentanco igrala v prihodnje, saj mi je v čast igrati za Slovenijo.