Za Maribor je bilo gostovanje v Kranju le še en delovni dan v pisarni, ki so ga sklenili z načrtovano osvojitvijo treh točk. »Zmago smo si zaslužili. Bili smo boljši celo tekmo, napadali in delali pritisk. Triglav se je po pričakovanju osredotočil na protinapade in enkrat fantastično zadel. Do konca smo verjeli v zmago in si jo izborili z veliko borbenostjo. Pri NK Mariboru se ne moreš obnašati drugače, štejejo le zmage in lovorike,« je tekmo analiziral trener Maribora Darko Milanič. Med tekmo je jezen sam nase v slogu branilca silovito brcnil plastenko z vodo. Na Dnevnikovo vprašanje, da to ni v njegovem slogu, je odgovoril: »Skušam spremeniti strategijo. Do nedavnega sem stal od začetka do konca tekme. Zdaj se tudi usedem, a je laže, če stojiš, saj bolje vidiš in sodeluješ z moštvom. Nisem še dovolj star, da bi le sedel.« Maribor ima dve zaključni žogici v tem tednu. V sredo se lahko prek Triglava, potem ko se je prva tekma v Kranju končala 2:2, uvrsti v finale slovenskega pokala, v soboto pa z zmago proti Olimpiji potrdi naslov prvaka. »Razmišljati moramo le o prvi tekmi, čeprav mnogi menijo, da bomo zanesljivo izločili Triglav. Moja naloga je, da ekipo spočijem in jo mentalno pripravim za tekmo, ki nam daje krila za naprej in poslastico, ki prihaja v soboto,« je razmišljal Izolan.

Mura ne izgublja le boja za licenco, ampak je tudi prikovana na dno lestvice, potem ko je v Ljubljani izgubila z Olimpijo z 1:2. Olimpija je tako kot na vseh letošnjih medsebojnih tekmah odpor Mure strla v drugem polčasu, tokrat z golom rezervista Filipa Valenčiča. »Prikazali smo dobro igro, zato smo si zaslužili več, kot smo iztržili. Še vedno upamo, da si bomo v zadnjih petih tekmah zagotovili obstanek. Potrebujemo kanček sreče, da se nam žoga odbije v gol, tekmecu pa ne,« je menil trener Mure Ante Šimundža.

Če je Mura pred izpadom, se dodatne kvalifikacije z drugouvrščenim moštvom druge lige obetajo Aluminiju. Moštvo iz Kidričevega je včeraj doma doživelo polom z Rudarjem (3:5), potem ko Velenjčani kar 278 minut niso dosegli gola. Gorica je presenetljivo zmagala s 3:2 na gostovanju v Celju, potem ko je ob polčasu zaostajala 1:2. Celjani so dvakrat vodili, a imajo očitno težave, saj so že nekajkrat dobro odigrali prvi polčas, v nadaljevanju pa jim ni uspelo nadaljevati v istem ritmu. Za Celjane bo tekma sezone v sredo povratni obračun polfinala pokala z Aluminijem, potem ko so na prvi tekmi iztržili 1:1. »Slab prvi polčas, ker je bil tekmec igriv in poleten. Tekmo so obrnili, ko smo zaigrali bolj agresivno, podaje pa so bile natančne. Zmaga je zaslužena, potem ko smo imeli na minulih tekmah veliko smole,« je tekmo ocenil trener Gorice Miran Srebrnič. jo